Gyermekkönyvtár

gyermekkönyvtárFotó: FSZEK

A Török utcai könyvtárban a megalakulása óta működik gyermekrészleg. Természetesen az eltelt évtizedek alatt sok minden átalakult, de a törekvés az olvasás megszerettetésére változatlan maradt.

A tíz év alatti gyermekek színes bútorokkal, szőnyegekkel, feliratokkal, képekkel, játékokkal teli elkülönített részben válogathatnak a nekik szóló könyvek, folyóiratok között, de könyvtárunkban a fiatal korosztálynak szóló DVD-k, hangoskönyvek is megtalálhatók, valamint külön helyet kapott a tiniknek szóló irodalom is.
Lapozók, képeskönyvek, mesék, versek, regények, képregények, ismeretterjesztő könyvek széles kínálata nyújt nézni- és olvasnivalót a gyerekeknek. Könyvtárunkban több mint kétszáz diafilmből lehet kölcsönözni.
Az előbbi kategóriákon kívül sorozatok, közkedvelt témák kiemelésével is segítjük a tájékozódást. Külön helyeztük el az új könyveket, az idegen nyelvű - főképp angol - kiadványokat, és a kezdő olvasók is több polcnyi kötet közül választhatnak.
Hétfő délutánonként 17-18 óra között diavetítéssel, mesével, verssel, zenével, kézműveskedéssel várjuk a legkisebbeket a Mesekuckó foglalkozásokon.
Rendszeresen tartunk könyvtárhasználati foglalkozásokat a kerületi óvodásoknak, általános és középiskolásoknak, melyeken a diákok megismerhetik a könyvtár és a számítógépes katalógus használatát, a különböző szolgáltatásainkat.
Könyvtárosaink igény szerint tematikus órákon járnak körül egyes témákat a csoportokkal. A közös kölcsönzéssel azok a gyerekek is hozzájuthatnak könyvtári könyvekhez, akik egyébként nem kerülnének kapcsolatba velünk.
Célunk, hogy 18 éves koráig minél több gyerek ismerje meg az általunk kínált lehetőségeket, ezért szívesen fogadjuk további iskolák, óvodák jelentkezését.
A könyvtár használata 16 éves korig ingyenes, a DVD-ken és hangoskönyveken kívül a többi dokumentum kölcsönzéséért nem kell fizetni.
Információ

Török utcai Könyvtár

1023 Budapest, Török utca 7-9.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: fszek0204@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 212-1103
Vezető: Virág György
könyvtárvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 5.400 Ft
6 hónapra: 4.100 Ft
3 hónapra: 3.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények

Online