Raktári kérés (online)

A katalógusban lekeresett dokumentum raktárból történő igénylését a "Raktári kérés" gomb megnyomásával indíthatja el.
Raktári kérés a Központi Könyvtár területén a könyvtár katalógus-gépeiről vagy a WIFI hálózatra csatlakozva saját eszközről adható le a raktári példánnyal is rendelkező művekre. A raktár nyitvatartási időben a zárás előtti 30 percig fogadja a kéréseket.
A kéréshez be kell jelentkeznie a olvasójegy vonalkódjával és jelszavával, mely alapértelmezetten a születési hónap és nap négyjegyű kódja, pl. 0524.
Ezt követően állíthatja be a raktári kérés paramétereit, illetve itt tájékozódhat a kiszolgálás helyéről (pl. Földszint, Raktári kiadás), mely annak függvénye, hogy a dokumentum mely raktárból és milyen célra (Kölcsönzés vagy Helyben olvasás) igényelhető. A több kötetes műnél itt választhatja ki, mely kötetet szeretné megkapni. Ha a könyvnek van olvasótermi ill. szabadpolcos példánya, akkor erről is tájékoztató üzenetet fog kapni.
Amennyiben az igénylés minden paraméterét rendben találja, nyomja meg a "Kérés elküldése" gombot.
Ha a könyvnek nincs a raktárból kérhető példánya, akkor erről figyelmeztető üzenetet fog kapni:
"Raktári kérés csak a Központi könyvtár katalógus-gépeiről, raktári példánnyal is rendelkező művekre, nyitvatartási időben adható le a zárás előtti 30 percig."
A kérés sikeres elküldését követően pedig a következő tájékoztató információ jelenik meg:
"Az összes kérést sikeresen elküldte. A kért dokumentumokat az Ön által megadott helyen veheti majd át."
A leadott raktári kérések az "Olvasói Adatok", "Távhasználat" menüpontjában  visszakereshetők.
Az elküldött kérés visszavonható addig, amíg a raktár nem kezdte meg a dokumentum keresését. Ehhez kattintson a kérést tartalmazó sorban a "Visszavonás" gombra.
Ha a kiszolgálás helyére megérkezett az Ön által kért könyv, akkor a tájékoztató pult fölött elhelyezett kijelzőkön az olvasói vonalkód utolsó 8 számjegye jelenik meg.
Információ

Tagkönyvtáraink listája és elérhetősége