Kölcsönzési idő hosszabbítása

Kedves Olvasónk!
Online katalógusunk Bejelentkezés (Olvasói adatok) menüjéből tudja kikölcsönzött dokumentumait meghosszabbítani, ahol valamennyi könyvtárunkból kölcsönzött dokumentumait egyszerre láthatja.

Könyvtárunk Használati Szabályzata értelmében a könyvek és kották kölcsönzési határideje két alkalommal hosszabbítható meg, amennyiben az adott példányra nincs előjegyzés, illetve az olvasójegyen nincs tartozás. Az audiovizuális dokumentumok (CD, DVD, videokazetta, hangkazetta, CD-ROM), és folyóiratszámok hosszabbítására egy alkalommal van lehetőség.

Bejelentkezés az olvasói adatokhoz


A program használata:

  • Az Olvasójegyén található vonalkód-számsort írja az Olvasójegy vonalkód mezőbe!
  • Töltse ki a Jelszó mezőt (alapértelmezetten ez az Ön születési hónapja és napja, szám formátumban. Például: 0521)!
  • A Belépés gombra kattintva megjelennek a könyvtár(ak) adatai, és az azokból kikölcsönzött művek listája.
  • A hosszabbítást kölcsönzési helyenként külön-külön kell kezdeményeznie.
  • A választott könyvtárból kikölcsönzött dokumentum adatai mellett található Hosszabbít feliratra kattintva tudja egyesével meghosszabbítani a dokumentum kölcsönzési idejét. A lista alján található 'Mindent hosszabbít' segítségével valamennyi, a látható listában hosszabbítható példány határideje módosul.
  • Bizonyos mobileszközök és táblagépek alapértelmezett böngészőinek használata esetén, valamint régebbi böngészőverziók használata esetében előfordulhat, hogy a weboldal bizonyos funkciói (pl.: a kölcsönzési határidő hosszabbítása) nem, vagy nem megfelelően működnek. Ilyenkor esetlegesen előforduló hibajelenség, hogy a weboldal véget nem érő betöltést (loading) jelez. Ilyen esetben javasoljuk a művelet megismétlését a használt böngésző frissítése után, vagy friss verziójú másik böngésző használatával (pl.: Chrome).
  • Amennyiben az olvasójegyen tiltás van érvényben (pl.: tartozása van, vagy az olvasójegy lejárt) a dokumentumok nem hosszabbíthatók. Ilyen esetben a rendszer tájékoztatja a sikertelen hosszabbításról. Például: A kölcsönzés nem hosszabbítható; A példány nem hosszabbítható!
  • Kérjük, figyelje a megjelenő rendszerüzeneteket, és kilépés előtt ellenőrizze a hosszabbított dokumentumok módosított lejárati határidejét. Javasoljuk, a módosult lejárati határidőket jegyezze fel! Sikertelen hosszabbítás esetén, amennyiben a kölcsönzés határideje nem módosult rendszerünkben, reklamációt nem tudunk elfogadni.
  • A kölcsönzési határidő meghosszabbításakor az olvasói adatlapon beállított e-mail címre tájékoztató levelet küld rendszerünk.  Ez a hosszabbítás időpontján túl tartalmazza a sikeresen, illetve sikertelenül hosszabbított példányok címét, s amennyiben a hosszabbítás sikertelen volt, annak okát vagy okait.
  • A hosszabbítás befejezését követően a Kijelentkezés menüpontból tud a hosszabbítás felületéről kijelentkezni. Nyilvános helyeken (pl.: könyvtár, internetkávézó) a hosszabbítást követően mindig jelentkezzen ki, ellenkező esetben privát adatait mások is láthatják, és visszaélhetnek azokkal.
A rendszer használatával kapcsolatos véleményét, észrevételeit kérjük az info@fszek.hu címre továbbítsa!
Információ

Tagkönyvtáraink listája és elérhetősége