Adatbázisok használata

Kölcsönzésre jogosító érvényes olvasójeggyel rendelkező olvasóink számára ajánljuk a proxy szolgáltatás igénybevételét, mellyel a Használati Szabályzat III.3.e. pontja értelmében lehetőségük van távolról használni a könyvtár által előfizetett tartalmak közül azokat, melyekre a szolgáltató is engedélyt adott.

A szolgáltatás igénybevételéhez szükség van néhány módosítás elvégzésére a böngésző beállításain (ehhez segítséget itt talál). Ezt követően az érvényes olvasójegyének segítségével tudja magát azonosítani.

Az Adatbázisok betűrendes listáján tételesen megtekinthető, mely adatbázisok érhetőek el távolról.


Fontos! Adatbázisaink távoli használatának feltétele, hogy a szolgáltató erre lehetőséget biztosítson, valamint Önnek érvényes olvasójeggyel kell rendelkeznie valamelyik tagkönyvtárunkban.

Könyvtári tagságának érvényességéről az adott könyvtárnak írt e-mailben tud érdeklődni:
Központi Könyvtár: hosszabbitas.kozpontikvt@fszek.hu
Tagkönyvtáraink elérhetősége: E-mail címek

A könyvtár különböző módokon elérhetővé teszi használóinknak a tudományos folyóirat-adatbázisokat, e-könyveket és elektronikus segédleteket. Utóbbiak alatt szótárak és lexikonok értendők. Online forrásaink részben előfizetettek, részben saját építésűek, részben teljesen szabadon elérhetők. Egy-két forrás csak a könyvtárainkban használható, mások távolról is elérhetők. 

A források felsorolása itt található.

Egyes adatbázisok használatát bemutató, magyar nyelvű oktatóvideók a könyvtár Youtube csatornáján tekinthetőek meg.

Partnereink többek között olyan kiadók és szolgáltatók, mint az EBSCO, a Gale, a ProQuest, a Sage, a Taylor & Francis, valamint az Elektronikus Információszolgáltatás.