Ezt a cikket 2023. 12. 12 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ilaria Loatelli zongoraestje

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:
 2023. december 12. (kedd) 18 óra

Ilaria Loatelli

Műsor:
Bach-Busoni: d-moll Chaconne
Brahms: Paganini-variációk, Op. 35 (I. és II. rész)
Chopin: Barcarolle, Op. 60
Liszt: Reminiscences de Don Juan, S.418
 
Közreműködik:
Ilaria Loatelli (zongora)
 
Ilaria Loatelli veronai születésű, elismert zongoraművész, kivételes tehetségét és kifejező játékát Fabio Bidini és Catherine Rollin is dicsérte. Csodagyerekként indult, nyolcévesen kezdte zongoratanulmányait Laura Palmieri irányításával a veronai E. F. Dall’Abaco Konzervatóriumban. 1994 és 1999 között harminc abszolút első díjat nyert nemzeti és nemzetközi zongoraversenyeken. 2016-ban részt vett a Golden Key Festivalon a Carnegie Hall-ban, azóta szólókoncerteket ad Kínában és Európában, 2022-ben Németországban turnézott. Második albuma, a Variazioni per un virtuoso 2023 decemberében jelenik meg. Ilaria világszerte szólókoncerteket adott kiváló koncerthelyszíneken és fesztiválokon. Együttműködött neves kamarazenészekkel, részt vett a milánói Chopin Maratonon Ivo Pogorelich oldalán. Ilaria a Santa Cecilia Nemzeti Akadémián végzett, jelenleg az Agostino Stefan Konzervatóriumban tanít. A Scuole in Musica és a Laszlo Spezzaferri Nemzetközi Zenei Verseny művészeti igazgatója. Tanítványai több mint 100 díjat nyertek országos és nemzetközi zongoraversenyeken.
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: Ilaria Loatelli
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online