Ezt a cikket 2023. 11. 10 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Eun-Ju Lee és Kiss Julianna zongoraestje

 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:
 2023. november 10. (péntek) 18 óra
 
 
Műsor:
Schubert: Lebensstürme, D.947
Brahms: Intermezzo, Op. 118 Nr. 2.
Prokofjev: No. 1 f-moll zongoraszonáta, Op. 1.
Grieg: Norvég táncok, Op.35. No. 1, 2.
Liszt: 2. magyar rapszódia, S. 244/2
 
Közreműködik:
Eun-Ju Lee (zongora)
Kiss Julianna (zongora)
 
Eun-Ju Lee Dél-Koreában született és nőtt fel, 15 évesen énektanulmányai miatt Bécsbe költözött. A bécsi konzervatóriumban vette fel a zongoraművészetet Thomas Kreuzberger professzor irányításával, majd operakorrepetíció szakirányban diplomázott Prof. Kristin Okerlund vezetésével. Később Konrad Leitner professzor vezetésével tanult tovább. Olyan nemzetközi hírű művészek kurzusain vetrt részt, mint Leonyid Brumberg, Krassimira Jordan, Noel Flores, Heinz Medjimorec és Till Enger, és díjakat nyert különböző nemzetközi versenyeken. Számos szólózongora-koncertet adott, többek között a bécsi Konzerthausban, a texasi Baylor Egyetemen, a bécsi Steinway-házban. Zongorakoncerteket adott Brünnben a Szöuli Filharmóniával,Dél-Koreában a Prime Filharmónikus Zenekarral. Rendszeresen fellép a bécsi fesztiválokon is, és 2022 óta a Mozart-házban is koncertezik. 2022 márciusában Taro Morikawával közösen jótékonysági koncertet szerveztek Ukrajnáért a bécsi Auersperg-palotában. Duófellépések is szerepelnek életútjában, többek között Thomas Kreuzberger, John Wilson vagy Hunrak Choi társaságában. 2022-ben megalapította a NaNum Triót Sanghee Cheong hegedűművésszel és Daesun Koh gordonkaművésszel. 2023 júniusában Lindsey Huff és Isabel Weiserrel megalapította a Klavierfreude (klavierfreude.at) egyesületet, amely aktívan támogatja és népzserűsíti a zongoraművészetet. 2023 júliusában Zell am See zenei fesztiváljára hívták meg zongoratanárnak (musikfestivalzellamsee.at). Művészeti tevékenysége mellett 2013-ban kezdett zongorát tanítani a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetemen, 2020 óta a Senior Lecturer. A fiatalok zenei nevelése is szívügye, ezért bécsi zeneiskolákban is dolgozik párhuzamosan az egyetemi munkájával.
 
Kiss Julianna Miskolcon született, zenei tanulmányait ötévesen kezdte édesapja segítségével. Zongoraművész tanárnak gyerekkora óta készült. Tanulmányok: Egressy Béni Zeneiskola, Miskolc; Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola, Miskolc; Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola, Miskolc; ELTE-PPK közoktatás-vezető, mentor tanári szak, pedagógus szakvizsga (Kovács-módszer); PTE zeneművészeti master zongoraművész tanári szak; MDW Zeneművészeti Egyetem (Bécs), posztgraduális képzés (zongora, kamara, korrepetítor). Zongoratanárai: Bacsa Tiborné, Csabay Csilla, Balázs Adrienne, Kincses Margit, Király Csaba, Thomas Kreuzberger, Eun Ju Lee, Yuki Batik. Részt vett többek között Falvai Sándor, Keveházi Gyöngyi, Némethy Attila, Gyimesi László, Vásáry Tamás, Malcolm Bilson, Szilasi Alex kurzusain. Koncertek: Olaszország, Ausztria, Svájc, Szlovákia, Lengyelország Kárpátalja, Felvidék. Számos jótékonysági koncertet adott itthon és külföldön. Díjai: X. International Music Competition „Musica Insieme”, III.díj. 5th Concorso Internazionale “Don Vincenzo Vitti“, III. díj. Tanítványai hazai és nemzetközi versenyeken több mint 500 díjat nyertek. Kitüntetések, díjak: Magyar Ezüst Érdemkereszt (2023); Bonis Bona - A Nemzet Tehetségeiért Díj (2013). Pályájának fontos eredményei: 2012-ben Ferencvárosban létrehozta a tehetségnapot; 2014-től a Nemzeti Pedagógus Kar tagja; 2014-ben mestertanári minősítést szerzett, 2015-től zenei szaktanácsadóként is dolgozik; 2016-ban alapító tagja volt a Danubia Talents nemzetközi zenei versenysorozatnak; 2016-tól nemzetközi zongora-mesterkurzusokat tart, nemzetközi zenei versenyek zsűritagja; 2018-ban Erasmus pályázaton vett részt növendékeivel Olaszországban. A Kovács-módszer lelkes képviselője és hirdetője. További információk: https://www.hetek.hu/.../zenelni_csak_szivvel_lehet...
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: a fellépők
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online