Ha külföldön tanulnál tovább, akkor ezeket is nézd meg!

Itthon az érettségi időszakában, a végzős és a jövőre érettségiző diák fejében gyakran megfordul a gondolat, vagy megszületik a terv arról, hogy szivesen tanulna tovább külföldi egyetemen.

Notebookon dolgozó fiatal nőt mutató fotóillusztráció

Forrás: CANVA

A könyvtári szolgáltatásunk keretében működő honlapon - TISZ - igyekszünk összegyűjteni a külföldi, pontosabban az angliai továbbtanulással kapcsolatos információkat, híreket, releváns tudnivalókat a Brexit döntés által kialakult helyzetet illetően. Ám ezek az információk csak” a honlapok által közölt tények. 

Ha személyes és a terveiddel kapcsolatos tájékoztatást szeretnél, vagy kérdéseid vannak a külföldi továbbtanulásról, vagy konkrét szak érdekelne, akkor ezeket a lehetőségeket is nézd meg:

Az UCAS: Universities and Colleges Admissions Service, az angliai felsőoktatás központi információs oldalán  a szolgáltatások közül:

INTERJÚSOROZAT, A KÜLFÖLDÖN TANULÓ DIÁKOK BESZÁMOLÓI: 

  • A Milestone-ból bárhová: a sorozat az intézet senior diákjai egyetemválasztásámutatja be a Brexit utáni szempontok szerint.
  • A külföldi továbbtanulás végzős diákunk szemszögéből: interjú a Milestone Intézet senior diákjával, hogy miért döntött a külföldi továbbtanulás mellett, hogyan készül rá, és mit jelent számára. A cikk körüljárja azt is, hogy a szülők miként nyújthatnak támogatást a diákok fejlődésében, valamint azt, hogy mi motiválja a fiatalokat a külföldi továbbtanulásra.
  • Beszámolók - Diákjainkról: az interjúkban az alternatív oktatásprogramról tájékozódhatunk, melyben az Engame Akadémia diákjai vesznek részt.
  • Minden a Brexit-ről külföldi továbbtanulóknak: az Engame Akadémia társalapítója és ügyvezetője beszélget a Brexit hatásairól DublinbaMentaMárta”  bloggerével és vloggerével.
  • Sikersztorik: "mert egyre többen jönnek rá, hogy külföldi egyetemre járni nem luxus." Az Euroexam Go2Uni csapatának tájékoztatója a külföldi egyetemekkel kapcsolatos választásról és továbbtanulásról.
  • Beszélgetés diákokkal: 2020-as sorozat: a sorozat vendégei az Engame Akadémia külföldön tanuló alumni diákjai. A diákok kötetlen beszélgetés keretében mesélnek tapasztalataikról, saját szakukról, egyetemükről és az oda vezető útról.

TOVÁBBTANULÁSI TANÁCSADÁS: NYÍLT NAPOK, WEBINÁRIUMOK 

Milestone Intézet - regisztráció és jelentkezés lehetősége nyílt napra

Euroexam – Go2Uni - személyes konzultációs lehetőségek 

Euroexam – Go2Uni külföldi továbbtanulás a Brexit után: tájékozódás a lehetőségekről. 

Engame - regisztráció a legközelebbi nyílt napra, online előadás a továbbtanulási lehetőségekről 2021. május 7. -  17:00

Információ

Központi Könyvtár

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:
A Sárkányos Gyerekkönyvtár nyitvatartása itt olvasható.

Elérhetőségeinkért kattintson IDE

Vezető és elérhetősége:
E-mail: kktitkar@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5017
Vezető: Dr. Dippold Péter
Beiratkozás

Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
200 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1100 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 6600 Ft
6 hónapra: 4600 Ft
3 hónapra: 3300 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 9500 Ft
6 hónapra: 6600 Ft

Kedvezmények

OnlineFacebook link Youtube link