Ezt a cikket 2024. 04. 15 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Felhívás a Közkönyvtári Börze 2024 című szakmai továbbképzésen való bemutatkozásra

a pályázat logójaA Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) 2024. május 29-én Közkönyvtári Börze 2024 címmel országos szakmai továbbképzést szervez a FSZEK Központi Könyvtárában, a Weckheim-palotában.

Az esemény célja, hogy egyfajta agorát teremtsen a közkönyvtárak számára ahhoz, hogy bemutassák a szakmai közösségnek ötleteiket, innovatív fejlesztéseiket, jó gyakorlataikat. Másrészről pedig lehetőséget kívánunk teremteni arra, hogy a könyvtárosok megismerhessék, kipróbálhassák, megélhessék, saját élményen keresztül megtapasztalhassák ezeket az újdonságokat, hogy aztán a helyi körülmények közé adaptálva, saját könyvtárhasználóikhoz alakítva valósíthassák meg azokat könyvtáraikban.

A szakmai nap során a résztvevők az előadástól a kerekasztal beszélgetésen keresztül az interaktív workshopig, a drámapedagógiától a szövegértést segítő robotika foglalkozásig többféle műfaj közül válogathatnak majd. Az egyes események a Börze ideje alatt több helyszínen, egymással párhuzamosan is folynak, egyszer ismétlődve.

Hogy mely innovatív fejlesztések, újdonságok, jó gyakorlatok kerüljenek bele a továbbképzési nap programjába, azt a jelen felhívásra beérkező pályázatok közül egy erre a feladatra felkért, az MKE Közkönyvtári Egylet, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, Az én könyvtáram projekt, valamint a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár képviselőiből álló szakmai bizottság választja ki.

A szakemberek által leginnovatívabbnak, legérdekesebbnek, a legnagyobb érdeklődésre számot tarthatónak ítélt 10 könyvtári projekt, jó gyakorlat lehetőséget kap arra, hogy bemutatkozzon a Közkönyvtári Börzén. Kellő számú és minőségű pályázat esetén további 10, önálló programelemként be nem mutatott innovációs projekt számára egy poszter-kiállítás keretében kínálunk bemutatkozási lehetőséget a Börze helyszínén.

Jelentkezni a mellékelt adatlapon, az alábbi témákban lehet:
1. Olvasóvá nevelés, olvasásfejlesztés
2. Digitális kompetencia-fejlesztés
3. Helyismeret, helytörténet
4. Zöld könyvtár
5. Kutatásmódszertan
6. Új típusú könyvtári programok
7. PR, marketing, kommunikáció
8. Könyvtári szervezetfejlesztés; szakmai továbbképzés

A pályázatokat a borze2024@fszek.hu címre kérjük benyújtani 2024. április 15-ig. A pályázókat az elért eredményről legkésőbb 2024. április 22-ig kiértesítjük.

Pályázati adatlap letöltése

További információ: Sóron Ildikó (+36-30-247-9410; soroni@fszek.hu) vagy Kovács Emese (+36-1-411-5000/5494; kovacs.emese@fszek.hu)

Az országos szakmai továbbképzés a Nemzeti Kulturális Alap Könyvtárak és Levéltárak Kollégiuma támogatásával valósul meg.

 

NKA logoFSZEK Budapest Könyvtára logo
Információ

Budapest Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: bpgyujt@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5026
Vezető: Kiss Borbála
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online