Verdi drámai hősnői – Acha Sophia operaestje

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, 1088 Budapest, Ötpacsirta utca 4.
 
Időpont: 2024. október 30., 18 óra
 
egy nő áll háttal a képen,a háttér fekete fal
 
Nagy örömmel hívunk mindenkit legújabb előadásunk bemutatójára, amellyel Giuseppe Verdi géniusza előtt tisztelgünk. Többek között olyan remekművekből hallhatunk majd részleteket, mint a Macbeth, az Aida vagy éppen a Don Carlos. Verdi művészete egyedülálló módon ötvözi a szenvedélyt, a drámaiságot és az emberi érzelmek mélységeit. Operái gyakran foglalkoznak olyan örökérvényű témákkal, mint a szerelem, a hatalomvágy, a sors kegyetlensége és az emberi lélek küzdelmei. Zenéje, amely egyszerre lírai és monumentális, képes a legmélyebb érzelmek kifejezésére, a legdrámaibb pillanatok megteremtésére és a legszebb melódiák megszólaltatására.
 
Közreműködik:
Acha Sophia (drámai szoprán)
Sándor Szabolcs (zongora)
 
Műsor:
Macbeth: Vieni t'affretta... — Or tutti sorgete
Macbeth: Una macchia è qui tuttora
Un ballo in maschera: Morró, ma prima in grazia
Don Carlos: Tu che le vanità
Aida: Ritorna vincitor!
Otello: Canzone del Salice – Ave Maria
 
Acha Sophia énektudását Ardó Mária opera- és oratóriuménekesnél alapozta meg, aki Bende Zsolt és Simándy József technikáját közvetítette. Beszédművészetet Havas Juditnál tanult. 2022-től Cheryl Studer amerikai drámai szoprán mentorálásával fejlődik tovább. 2016-2019 között a Magyar Állami Operaház Nagyköveti Programjában szerepelt. 2018-tól neves művészek (Irena Sylia, Lisette Oropesa, Olga Peretyatko, Capucine Chiaudani, Komlósi Ildikó) mesterkurzusain vett részt. Szabadúszó énekművészként számos európai városban vendégszerepelt. Hazai operaszínpadon 2022-ben debütált Puccini Gianni Schicchi című operájában La Ciesca szerepében. Repertoárja főként Puccini és más verista zeneszerzők, valamint Verdi, Wagner és Richard Strauss műveiből áll.
 
Dr. Sándor Szabolcs 2011 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem opera master tanszakának zenei vezetője. 1996 óta dolgozik énekesekkel zongoristaként, korrepetitorként és karmesterként. A Magyar Állami Operaházban 15 évadon át működött közre. Nemzetközi karrierje során zongorista és karmesterként tevékenykedett Európa számos országában, valamint Kínában és Mexikóban. Állandó meghívott zongorista a Marton Éva Nemzetközi Énekversenyen és a barcelonai Tenor Vinas Nemzetközi Énekversenyen. 2018-ban tudományos doktori címet szerzett. Több nemzetközi és hazai énekverseny győztesével dolgozott együtt opera és dal-oratórium kategóriában egyaránt. 2023 augusztusától a debreceni Csokonai Nemzeti Színház zenei vezetője.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
 
Fotó: Sophia