MVM Club – Junior Prima díjasok koncertje

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, 1088 Budapest, Ötpacsirta utca 4.
 
Időpont: 2024. október 22., 18 óra
 
Drippey Máté és Rafael Mário
 
Az MVM Zrt. támogatásával minden évben 10 fiatal művész kapja meg a Junior Prima díjat magyar zeneművészet kategóriában. Az elmúlt 17 év során már 170 kimagaslóan tehetséges fiatal zeneművész vehette át az elismerést és az ezzel járó anyagi támogatást. A Junior Prima díj több mint másfél évtizedes történetét mi sem hitelesíti jobban, mint hogy számos egykori díjazott azóta is a zenei élet krémjébe tartozik, kitüntetéseik sorát pedig folyamatosan gyarapítják.
Négy hangversenyből álló sorozatunk arra hivatott, hogy pályájuk elején járó Junior Prima díjas művészeknek biztosítson bemutatkozási lehetőséget. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a koncertek fellépői a jók között is a legjobbak, hiszen ifjú koruk ellenére már most beírták magukat a hazai klasszikus és jazz-zenei élet nagy könyvébe.
 
Műsor:
Rafael Mário: My Hope
Jimmy Van Heusen: It could happen to you
Rafael Mário: Mountains
Johnny Green: Body and Soul
Rafael Mário: Funny Dance
Rafael Mário: Black Night
Rafael Mário: My Heart
Rafael Mário: Ballad for my Son
Rafael Mário: Polonaise X
 
Közreműködik:
Drippey Máté (szaxofon)
Rafael Mário (zongora)
Műsorvezető: Bucz Magor
 
Drippey Máté mindennapjainak 7 éves kora óta része a zenélés. A Zeneakadémián Borbély Mihály és Elek István voltak a mesterei, ezen kívül Hollandiában is gyűjtött tapasztalatokat, jelenleg Svájcban tanul. 2020-ban alapította meg zenésztársaival a Symbiosis 5 nevű formációt, amelynek repertoárját Máté szerzeményei is gazdagítják.
 
Rafael Mário 6 évesen kezdett zongorázni és már gyerekkorában biztos volt benne, hogy a zene lesz a hivatása. 14 éves korától Binder Károly egyengette az útját, amely az egyetem elvégzését követően Kanadába vezetett. Hazatérése után zenekart alapított Rafael Mário Trió néven. Első lemezük 2017-ben jelent meg, My Hope címmel.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
 
Fotó: Rácmolnár Milán és Csányi István