Szőcs Henrik és Molnár Anna estje

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, 1088 Budapest, Ötpacsirta utca 4.
 
Időpont: 2024. október 29., 18 óra
 
Molnár Anna és Szőcs Henrik
 
Molnár Anna énekművész, mezzo-szoprán „sokoldalú, izgalmas hangszínű, kísérletező, határfeszegető alkotásokban is részt vállaló művész.” /Mona Dániel/ Karrierjében kiemelt szerepe van a kortárs, a barokk zenének, a dal műfajának és az operának. Szólistaként többször lépett fel a Zeneakadémián, a Müpában, a BMC-ben, a FUGA-ban, és a Magyar Zene Házában, illetve koncertezett többek között a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, az Orfeo Zenekarral, az UMZE Kamaraegyüttessel, a Danubia Zenekarral, és a MÁV Szimfonikus Zenekarral. 2018 óta énekel a Magyar Állami Operaház produkcióiban. Életében kiemelt szerepe van az újzenének. 
Rendszeresen énekli és veszi lemezre mai szerzők kompozícióit, köztük több neki ajánlott művet és ősbemutatót. Visszatérő énekese az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány, a CentriFUGA műhely, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti- és az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál, valamint A  Hallgatás Napja kortárszenei maraton hangversenyeinek, valamint énekelt az oslói Voxlab VårFESTjén, a kolozsvári Ligeti Fesztiválon, a Kamara.hu és a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Liszt Ünnepen, a Fesztiválzenekar Zene Éjszakáján, a Művészetek Völgyében, az Armel Operafesztiválon, valamint a Haydneum Egyházzenei Fesztiválján. Kamaraénekesként is aktív: 2014 óta tagja Vashegyi György Purcell Kórusának, 2017-től pedig a Philippe Herreweghe vezette Collegium Vocale Gentben is énekel. 2024 decemberétől a Bajor Rádiókórus tagja lesz. Meláth Andrea növendékeként végzett a Zeneakadémián 2017-ben. 2016-ban Erasmus ösztöndíjjal egy szemesztert a Hágai Királyi Zeneakadémián tanult. 2017-ben elnyerte a Bank of China, 2016 és 2018 között pedig háromszor a Fischer Annie ösztöndíjat
 
Szőcs Henrik a magyar, viszonylag fiatal, zenészgeneráció elhivatott kortárs zene előadója. Szívügye ezen új zenék hiteles és őszinte bemutatása. Rendszeres munkakapcsolatban áll a zeneszerző társadalom nagy részével. Ezen kívül szeret újító tematikájú, klasszikus repertoárból építkező műsorokat is komponálni, úgy mint a Megtisztulás útja, az Elbocsájtó, szép üzenetek és a Beteljesült szerelmek.
 
 
A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
 
Fotó: Orbán Gellért