Művészek Kolumbiából: Daniela Trujillo és Alejandro Valencia estje

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, 1088 Budapest, Ötpacsirta utca 4.
 
Időpont: 2024. október 31., 18 óra
 
Daniela Trujillo és Alejandro Valencia
 
Közreműködik a Sfera Duó:
Daniela Trujillo (hegedű)
Alejandro Valencia (gitár)
 
Műsor:
José Luis Narváez: Daloskönyv (García Lorca)
- Rajta, zendülj!
- Jaéni mórok
- Sevillai altatódal
- A Chinitas kávéház
Astor Piazzolla: Tangó története (részlet)
- Kávéház 1930
- Éjszakai klub 1960
Sebastián Villanueva: Guapireña szvit
- Currulao
- Alabao
- Kék csikó
Kreshnik Aliçkaj: Viotar
 
Szünet
 
Kutrik Bence: Szerelmes Illúziók
- Ha nem szorítsz
- Várlak
- Intermezzo – Tedd a kezed
- Szerelmes kiszólás
Hollós Máté: Gitárduó
Marek Pasieczny: A ház, ahol a félelem lakik (Tisztelgés Joaquín Rodrigo előtt)
- Adagio, misterioso et Spaventare
- Allegro Sereno con giocoso
Alejandro Valencia: Morricone "Pár dollárral többért" című műve nyomán
 
A kolumbiai Sfera Duót 2019-ben alapította Daniela Trujillo hegedűművész és Alejandro Valencia gitáros. A kamarazene iránti szenvedélyük és lelkesedésük folyamatos interpretatív keresésre ösztönzi őket, amelyben mind a hagyományos, mind a kortárs repertoár integrálására törekszenek. A duó kitartóan kutat a kifejezetten hegedűre és gitárra írt művek után, új darabokat komponálnak, és olyan zenéket dolgoznak át, amelyek eredetileg más formátumokra készültek. Sikeres fellépéseik fontos
fesztiválokon és koncerteken új lehetőségeket nyitottak meg számukra, és egy új évadot is, amely művészeti és pedagógiai tevékenységeket is magában foglal. A 2024-es program a legfontosabb kolumbiai városokat érinti, valamint az első európai turnéjukat, amely során Spanyolország, Franciaország, az Egyesült Királyság, Magyarország és Ausztria a kiemelt helyszínek. Emellett hamarosan megjelenik első lemezük is, amely kortárs zeneszerzők műveit tartalmazza különböző országokból (Kolumbia, Kanada, Lengyelország, Magyarország és Albánia).
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
 
Fotó: a fellépők