Ezt a cikket 2024. 06. 24 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A jazzprofesszor – zenés könyvbemutató

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, 1088 Budapest, Ötpacsirta utca 4.
 
Időpont: 2024. június 24. hétfő, 17 óra
 
a könyv borítója
 
Szeretettel meghívunk Szántó T. Gábor A jazzprofesszor című regényének zenés bemutatójára.
 
Zongorán játszanak: Oláh Kálmán, Romhányi Áron és Sárik Péter
Közreműködik: Gárdos Péter és Gonda Péter
 
A jazzprofesszor az iskolaalapító, zongorista és zeneszerző Gonda János hányatott élete és a modern magyar jazz nagyregénye.
A nyilas korszak üldöztetése, a Rákosi-korszak börtöne, az Ausztráliába kivándorolt apa és testvér hiánya s az itthon maradt anya és nagyanya tragikus életfordulatai elől a titokban hallgatott és megtanult zene, a rögtönzés szabadsága, majd a szerelem jelent menedéket, ám a két szenvedély egymás ellen fordul.
Lehet-e választani család és művészet között? Megoldás-e a felejtés, vagy nincs menekvés a múlt elől? Hozhat-e megnyugvást az új szerelem, vagy a szenvedésből fakadó szenvedély lerombol mindent, nem tűr korlátokat?
A 20. század második felének magyar történelme úgy szövi át a regény főhősének életét, mint a korszak jazzélete.
 
A rendezvény a Gondolat Kiadóval együttműködésben valósul meg.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
 
Fotó: Gonda Péter