Ezt a cikket 2022. 01. 22 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Ha jő az éjszaka, mulatni kell”– zenés beszélgetés nótákról, sanzonokról és kuplékról

 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.
 
Időpont: 2022. január 21. (péntek) 19 óra
 
A beszélgetés résztvevői:
Sipos Júlia újságíró, egyetemi oktató
László Ferenc szerkesztő, kritikus
Szabó Ferenc János zongoraművész, zenetörténész

Közreműködik: Mráz Nikolett énekművész

Az esemény a „Legújabb budapesti népdalok” című kiállításhoz kapcsolódik, ami a könyvtár Budapest Gyűjteményének 19–20. századi, hangulatos címlapillusztrációkkal megjelent szórakoztató zenei kottáiból mutat be gazdag válogatást. A teljes anyag, mintegy nyolcszáz, ma már nehezen fellelhető kiadvány immár letölthető könyvtárunk számítógépes katalógusából.  E kották nemcsak művelődéstörténeti emlékek, hanem szövegeik és rajzos ábrázolásaik révén érzékletes visszatükröződései is Budapest egykorvolt társaséletének és sokszínű nagyvárosi társadalmának.   
A könyvtár zenei és helyismereti gyűjteményeinek közös rendezvényére a Magyar Kultúra Napját köszöntő eseménysorozat keretében kerül sor.   

A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze.
A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.
A rendezvényen a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kizárólag védett személyek vehetnek részt, illetve a 18 év alatti védett felnőtt kíséretében. Védettségi igazolvány és szájmaszk viselése szükséges.

A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
(Fotó: Sipos Júlia, László Ferenc, Szabó Ferenc János, Mráz Nikolett)