Énekkel és zongorával Itáliától Dél-Amerikáig

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, 1088 Budapest, Ötpacsirta utca 4.
 
Időpont: 2024. június 21. péntek, 18:30 óra
 
Béres Tímea és Jeszenszky-Böhm Attila
 
Műsor:
Zongoraművek
Enrique Soro: Canción triste (Szomorú dal)
Gilardo Gilardi: Tríptico (Triptichon)
Astor Piazzolla: Suite para piano, Op. 2
Puccini: Foglio d'album (Albumlap)
 
Énekes művek
Puccini: Signore, ascolta! (Liu áriája a Turandot c. operából)
Puccini: O mio babbino (Lauretta áriája a Gianni Schicchi c. operából)
Enrique Soro: Ti rivedro (Ha viszontlátlak) - Vignetta (Kis rajz) - In sogno piansi assai (Álmomban sirtam)
- A Te (Neked) - Il canto della Luna (A Hold éneke)
Gilardo Gilardi: Cancion de cuna india (Indián bölcsődal)
Astor Piazzola: Los pajaros perdidos (Az elveszett madarak)
 
Közreműködik:
Béres Tímea (szoprán)
Jeszenszky-Böhm Attila (zongora)
 
Béres Tímea lírai szoprán. Vicenzában szerzett summa cum laude énekművészi diplomát a Conservatorio Arrigo Pedrollóban, Elisabetta Andreani osztályában, ahol 2016-ban első díjat is nyert a kamarazenei versenyen. Karrierjének fontos eseményei: Musica nei Cieli, Milano (2012), Tosti-dalest a limericki egyetemen, Írországban (2012) és a milánói Palazzina Libertyben az EXPO alatt (2015), három dalest a Loggione del Teatro alla Scalában, Milánóban (2016, 2019 és 2023), dalest a budapesti Olasz Kultúrintézetben (2021), közreműködés a soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar hangversenyén (2022), lluska és a Francia hercegnő főszerepei Kacsóh Pongrácz János vitéz című daljátékában a Szirt Együttesben. Széles repertoárral rendelkezik: szívesen énekel kamarazenét, operát, operettet, oratóriumot, musica sacrát, filmzenét és musicalt is. Rendszeresen együttműködik neves magyar és külföldi orgonistákkal és kortárs zeneszerzőkkel. https://www.youtube.com/user/timeaberes
 
Jeszenszky-Böhm Attila Buenos Airesben született kivándorló szülők gyermekeként. Argentínában, a Juan José Castro konzervatóriumban zongorázni tanult, később zeneszerzéssel kezdett foglalkozni, ekkor még autodidakta módon. Több művét is bemutatták Buenos Aires koncerttermeiben. 1999-ben elnyerte a magyar állam ösztöndíját, Budapestre költözött, ahol előbb Kocsár Miklós és Csemiczky Miklós, majd Beischer-Matyó Tamás irányításával folytatta zeneszerzés tanulmányait. Fontos küldetésének tekinti ismert és kevésbé ismert latin-amerikai szerzők műveinek népszerűsítését.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
 
Fotó: a fellépők