Ezt a cikket 2024. 09. 21 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fülep Márk - Vuk, a kis róka története

A XVIII. Ars Sacra Fesztivál keretében Fülep Márk és növendékei adják elő Vuk, a kis róka történetét. Fekete István Vuk című regényének főszereplője egy kis róka, aki kevéssel születése után elveszíti szüleit és testvéreit. Apja testvére neveli fel, megtanítja mindarra, amit egy rókának tudnia kell, hogy életben tudjon maradni, hogyan legyen ravasz és bátor.
Az ő kalandjait meséli el nekünk zenei hangokkal a zeneszerző, Fülep Márk háromszoros Artisjus és Lajtha-díjas fuvolaművész.

A kompozíció nem az eredeti szövegek megzenésítése, mindössze hangulatában igyekszik illusztrálni a cselekményt, a zenén keresztül átadni a kis Vuk történetét kizárólag instrumentális előadásban: fuvolákon és egyéb ütőhangszereken. A narrátor, vezetve a regény történeti fonalát, tételenként segíti a zene megértését, hogy a legkisebb korú gyermekek is megértsék. 
 
 
Időpont:  2024. szeptember 21, szombat 11.00-12.00
Helyszín: FSZEK Sárkányos Gyerekkönyvtár, Budapest VIII. kerület, Reviczky u. 1.
Telefonszám: 06 (1) 411-5020
 
A belépés ingyenes. A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a sarkanyosprogramok@fszek.hu e-mail címen lehet, a résztvevők létszámának megadásával. A sikeres regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a programon, e-mailben jelezze.
A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.
 
A könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes. A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Kép forrása: Ars Sacra