Könyves Vasárnap

Könyves Vasárnapon, 2024. október 6-án a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára rendkívüli nyitvatartással, 10 és 14 óra között várja olvasóit.
Programok a Sárkányos Gyerekkönyvtárban:
11 órától Álomzug társulás : Varázshal
Ismét itt a mosás napja. A szorgos háziasszony a mosókonyhába indul a heti mosnivalóval. A mosógépet sajnos még nem találták fel, így kézzel kell mosni. A sok tennivaló közben pedig nem csak a mosásra váró ruhák kerülnek elő a kosarából, hanem egy mese is. Egy mese, ami a halászról és a feleségéről szól… No meg persze egy varázserejű halról…
A mesét írta: Néder Norbert
Két nyelvre igazította, rendezte: Papp Melinda
Tervek, díszlet: Tóth Krisztina
A halat alkotta: P. Kovács Péter
Játssza: Tóth Krisztina.

13 órától Tűz, víz, levegő, föld - Népmesekincstár mesedélután a Sárkányos Gyerekkönyvtárban Meséléssel-énekléssel-népi játékokkal-mondókákkal várjuk a családokat, érdeklődőket.
A Népmesekincstár Bajzáth Mária által kidolgozott mesepedagógiai módszer, melynek mesefoglalkozásvezetője Dienes Éva gyerekkönyvtár vezető.
 
 
Időpont:  2024. október 6. vasárnap 10.00-14.00
Helyszín: FSZEK Sárkányos Gyerekkönyvtár, Budapest VIII. kerület, Reviczky u. 1.
Telefonszám: 06 (1) 411-5020
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a sarkanyosprogramok@fszek.hu e-mail címen lehet, a résztvevők létszámának megadásával. A sikeres regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a programokon, e-mailben jelezze.
A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.
 
A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
 
A rendezvény az Országos Könyvtári Napok eseménysorozat részeként valósul meg, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

Kép forrása: Fszek