Online tagság az adatbázisok távoli eléréséhez

2023. január 1-jétől újra bevezettük az online tagságot, amellyel egy hónapig, egy napijegy áráért (1500,-Ft/30 nap) az FSZEK által előfizetett adatbázisok használatához biztosítunk távoli hozzáférést. 

A virtuális olvasójegyhez kapcsolódó ún. online olvasói státusz kizárólag az adatbázisok távoli elérésére jogosít.

Fontos! Beiratkozott, kölcsönzési joggal is rendelkező olvasóinknak ezért a szolgáltatásért továbbra sem kell külön fizetniük, beiratkozási díjuk ezt a lehetőséget is tartalmazza.

A szolgáltatás különösen azoknak lehet hasznos, akik földrajzi távolság miatt nem tudnak személyesen beiratkozni a könyvtárba, vagy nincs szükségük a kölcsönzés lehetőségére, mert kizárólag elektronikus dokumentumokat szeretnének használni.

A virtuális olvasójegy igénylése az online beiratkozási űrlap kitöltésével, ide kattintva kezdeményezhető.

Az online regisztrációt követően a megadott e-mail-címre visszaigazoló levelet küldünk. Kérjük, postaládájában ellenőrizze a levélszemét (spam) mappát is, mivel előfordulhat, hogy a visszaigazoló levél oda érkezik. A regisztrációt követően a szolgáltatási díjat a könyvtártól kapott visszaigazoló levélben szereplő adatokkal honlapunk távszolgáltatási felületén bejelentkezve kizárólag távfizetéssel, a SimplePay fizetési rendszer segítségével rendezheti. Az adatbázisok elérésére csak ezt követően lesz lehetősége.

Borítókép: Pixabay.com