Ezt a cikket 2021. 09. 01 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Könyvtárátadások a FSZEK hálózatában

Elsőként a békásmegyeri lakosok örülhetnek, hiszen a Füst Milán utcában működő könyvtárunk augusztus 16-i átadását követően bővített és megújult terekkel, frissített könyvállománnyal várja újra olvasóit. A könyvtár egy 50 nm-es rendezvény- és kiállítóteremmel gazdagodott, valamint a legkisebbek részére mesesarok, a 14 év felettiek számára pedig olvasósarok áll rendelkezésre.

A Békásmegyeri Könyvtár belső tere

A frissített, 28 ezres könyvállományban főként a legújabb gyermek- és ifjúsági irodalom, értékes kortárs és szépirodalom, ismeretterjesztő kötetek, illetve népszerű szórakoztató irodalom található. A könyvtárba 35 féle folyóirat és 4 napilap jár, valamint DVD, CD, hangoskönyv és diafilm is kölcsönözhető.

Majd ezt követően, augusztus 30-án a VI. kerületben adjuk át legújabb, háromszintes, közel 700 nm-es tagkönyvtárunkat a Teréz krt. 2-4. szám alatt. A Körúti Könyvtár célja, hogy a hagyományos könyvtári szolgáltatások mellett kulturális és közösségi találkozóhellyé is váljon. Ennek megfelelően a könyvtárban tanulótér, rendezvény- és kiállítóterem is kialakításra került.

A Körúti Könyvtár belső tere
A 26 ezres könyvállománnyal rendelkező Körúti Könyvtár kiemelt feladata a kortárs magyar- és világirodalom gyűjtése. Jelentős részt képvisel még a szórakoztató irodalom is. Fontos szerepet játszik a szakkönyvi állomány bővítése, frissítése, főleg a társadalomtudomány, az idegennyelvi és útikönyvek, illetve helytörténeti munkák gyűjtése. A könyvtárba 47 féle folyóirat, 4 magyar és 2 idegennyelvű napilap jár valamint DVD, CD, hangoskönyv is kölcsönözhető.

Fotók: FSZEK