Ezt a cikket 2023. 12. 31 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kölcsey Ferenc Alapítvány Testvérkönyvtár-Támogató Program

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2023. június 9-én pályázatot nyújtott be a Kölcsey Ferenc Alapítványhoz a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár könyvadománnyal történő támogatására. A pályázati anyagban a FSZEK vállalta, hogy az elnyert 250.000,-Ft támogatásból könyvadománnyal támogatja a vajdasági Juhász Erzsébet Könyvtárat, valamint, hogy a topolyai városi könyvtár által összeállított igénylista alapján beszerzett, hazai kiadású könyveket, gyermekirodalmat és szépirodalmat eljuttatja Topolyára.

A FSZEK 2023-ban a magyar nyelvű könyveket, közbeszerzési szerződés  keretében, a Líra Könyv Zrt.-től szerzi be. A Kölcsey Ferenc Alapítványtól kapott pályázati támogatás keretében történő beszerzés során a topolyai könyvtár a Líra Zrt. FSZEK számára is rendelkezésre álló könyvlistájából válogathatott. A partnerkönyvtár munkatársai által összeállított listában szereplő könyvek beszerzését a FSZEK Szerzeményezési Csoportja végezte, összesen 92 db könyvet sikerült megvásárolni.

A könyvtár fotója, logója és a könyvadomány fotói
Galéria
A könyvtár fotója, logója és a könyvadomány fotói A könyvtár fotója, logója és a könyvadomány fotói A könyvtár fotója, logója és a könyvadomány fotói

A könyvek ünnepélyes átadására 2023. október 2-án a Hídépítők – A könyv híd, a könyvtár összeköt című szakmai konferencia keretében került sor a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban.

Képek forrása:
https://bibltop.org/hu/
FSZEK