Ezt a cikket 2024. 01. 26 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lapozó: Suliválasztó

A középiskolai iskolaválasztáshoz új könyv érkezett a földszinti Böngészdébe. Már több éve nem jelent meg nyomtatásban középiskolákat bemutató kiadvány, ezért hiánypótló a "Suliválasztó katalógus", amely a nyolcadik osztályos diákok és szüleik számára gyűjtötte össze a fővárosi és Pest megyei középiskolákat: gimnáziumokat, technikumokat, szakgimnáziumokat és szakképző iskolákat.

A kiadványban az intézmények főbb adatai - neve és elérhetőségei - mellett megtalálhatjátok azt is, hogy melyik iskola milyen tagozatot, szakirányokat és szakmákat indít. Informálódhattok az iskolák által oktatott nyelvekről, sőt arról is, hogy a felvételi jelentkezésnél melyik igényli a központi írásbeli megírását, vagy készüljetek-e szóbeli felvételi vizsgára is.  

A montázsban a könyv borítója és egy mosolygó gimis lány képe szerepel

Forrás: FSZEK; Canva.com

Ne feledjétek, a középiskolai jelentkezési lapokat 2024. február 21-ig továbbítják az általános iskolák a megjelölt intézetek felé. Ez azt jelenti, hogy eddig az időpontig kell kitölteni a jelentkezési lapot és kiválasztani azokat a középiskolákat, ahová szívesen bekerülnétek. A Suliválasztó című könyvet a megfelelő iskola kiválasztásához ajánljuk figyelmetekbe. 

A jelentkezéssel kapcsolatos időpontokról korábbi cikkünkben olvashattok: A középiskolai felvételiről