Ezt a cikket 2022. 10. 18 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyaralásra felkészülni!

A Központi Könyvtár földszinti Böngészdéjében kapott helyet az angol gyűjtemény, melyben a szótárak mellett megtalálhatóak és kikölcsönözhetőek a különféle nyelvkönyvek, a nyelvvizsgára felkészítő könyvek és az angol nyelvű szórakoztató regények is. A szünidő és a nyaralás közeledtével olyan kiadványokat ajánlok figyelmetekbe, melyek az angol nyelvi szókincsfejlesztést segítik, és nyári aktualitásként az utazás és a közlekedés témájával is foglalkoznak.  

Az angol gyűjtemény "Beszéd/Kiejtés" és "Nyelvvizsga, Szóbeli" altémáknál találhatóak a szókincs tanuláshoz szerkesztett nyelvkönyvek, melyek közül a fotón is látható egy két kiadvány. Ezek napjaink modern, korszerű szókincsét tartalmazzák.

Pl: a Words, Words, Words; Twenty-three topics for teenagers; Oxford word skills nyelvi szintenkénti kiadott kötetei; az Utazó angol: útikalauz kötetei.

fotó a könyvekről

Fotó: FSZEK 

Ezeket a nyelvkönyveket számos kiegészítő anyag teszi színessé és sokoldalúan felhasználhatóvá. 

Akik pedig a városban fogadnak külföldi diákokat vagy turistákkal foglalkoznak a nyári szünidőben, azoknak az angol nyelvű budapesti látványosságokat bemutató útikönyveinket ajánlom, melyek a hasznos ismeretek mellett a közlekedést és persze a turisztikai látnivalókat is segítik megtanulni angolul. 

fotók a könyvekről

Fotó: FSZEK

A könyvek mellett néhány honlapot is ajánlok az utazás és látnivalók témák kifejezéseinek begyakorlásához: 

Hungary by train

Csodás Magyarország - Visit Hungary

Budapest info

Budapest útikalauz

A borítókép forrása: Canva.com