Ezt a cikket 2021. 08. 31 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Campus Mundi ösztöndíjakról

A Campus Mundi ösztöndíj a külföldi szakirányú képzésben résztvevő egyetemistáknak nyújt segítséget.

A Campus Mundi ösztöndíj azoknak jelent segítséget, akik külföldi intézménynél tervezik eltölteni a szakmai gyakorlatukat. Az ösztöndíjra az alap-, mester- vagy osztatlan képzésben, szakirányú továbbképzésben részt vevő legalább egy lezárt aktív félévet teljesített hallgató jelentkezhet, de pályázhat a doktori képzésben aktív hallgatói jogviszonnyal vagy doktorjelölti jogviszonnyal rendelkező is.

Illusztráció: fotómontázs egy utazásra készülő diákról.

Forrás: CANVA

További pályázati feltétel, hogy a fogadó intézmény munkanyelvéből/munkanyelveiből legalább B2-es, komplex nyelvtudással kell rendelkezni. A szakmai gyakorlatot bármelyik országban végezhet a jelentkező, de fontos, hogy a támogatás időtartama az Európai Unió tagállamaiban legfeljebb 3 hónap, az EU-n kívüli országban legfeljebb 1 hónap lehet (az utazási napok nem számítanak) és legkésőbb 2022. február 28-ig tarthat. Szakmai gyakorlati fogadó helyet a pályázónak kell keresnie (cég, vállalkozás, nonprofit szervezet, államilag elismert külföldi felsőoktatási intézmény, kutatóintézet, múzeum, levéltár stb.). Nem lehet fogadó hely uniós intézmény vagy egyéb uniós szervezet, illetve uniós programok irányítását végző szervezet.  

HOGYAN KERESS SZAKMAI GYAKORLATI HELYET?

Illusztráció: beszélgető diákok.

Forrás: CANVA


A 2021/2022-es tanév őszi félévében tervezett kiutazások támogatására 2021. október 31-ig (vagy a keretösszeg kimerüléséig) lehet pályázni.  A célországtól függően havonta 200-350 ezer forint támogatás kapható.

A pályázatról és a jelentkezés részleteiről a TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY honlapján lehet olvasni: Campus Mundi 

Forrás: EDULINE