Ezt a cikket 2023. 12. 10 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Budapest Hősei - Bándoli Katalin

Bándoli Katalin, Zenei Gyűjteményünk vezetője, egyike lett Budapest Hőseinek. Gratulálunk!

Bándoli Katalin portréja

"Budapest mindenhol veled van, a főváros által nyújtott szolgáltatások részei a mindennapjainknak. A Budapest-család dolgozói tartják mozgásban Budapestet, ők működtetik, teszik zölddé, szolidárissá, szabaddá, sokszínűvé ezt a várost, szinte láthatatlanul, nap nap után. Ők Budapest Hősei.
A város hétköznapi hőseit eddig inkább csak közvetlen környezetük ismerte. Idén, Budapest egyesítésének 150. évfordulóján bemutatjuk őket a budapestieknek is. Budapest Hőseit közvetlen kollégáik választották meg, a róluk olvasható történeteket, méltatásokat is ők, a munkatársak írták."

Bándoli Katalin 1998 óta a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár munkatársa, irányításával 2021- ben a Zenei Gyűjtemény új helyen, a Központi Könyvtár épületében igényes, kényelmes és korszerű olvasói térben nyitott újra. Bándoli Katalin színvonalas koncertek, beszélgetések megvalósítója. Programjaival az NKA és a Magyar Művészeti Akadémia pályázatainak rendszeres és sikeres résztvevője. 2021-ben az EMMI támogatását is elnyerte. Több évtizedes szakmai munkássága elismeréséül 2017-ben Szabó Ervin Emléklapot, 2022-ben A Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetést kapott.

A Budapest Hősei kezdeményezésről és a címet elnyert szakemberekről itt található több információ:
https://150.budapest.hu/budapest-hosei-2023