Japán gyöngyékszerek - kiállítás

japán gyöngyékszerekA Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sétáló utcai Könyvtára szeretettel vár mindenkit 2024. október 25-én 16:00-tól Mikoliczáné Faragó Csilla japán gyöngyékszerek kiállításának ünnepélyes megnyitójára.

Programjainkon csak az engedélyezett létszámban vehetnek részt a látogatók, ezért kérjük, regisztráljanak személyesen, telefonon vagy e-mailben.

Helyszín: Sétáló utcai Könyvtár, 1211 Budapest, II. Rákóczi F. u. 106.

Elérhetőségek: fszek2101@fszek.hu​ ; 06 (1) 276-3512

A regisztrációhoz kötődő adatkezelési tájékoztató itt olvasható.

A kiállítás megtekinthető 2024. október 25-től december 19-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

A kiállítóról:
"Nikoliczáné Faragó Csilla vagyok egy gyakorlatias, őszinte, nyitott személyiség, aki szereti a kreativitást, az embereket és a folyamatos fejlődést az életben, ugyanúgy, mint a különleges dolgokat. Talán ezért is készítem immár tizenötödik éve egyedi japán gyöngyékszereimet.
A mottóm: Az ékszerek egyedivé varázsolnak!
Gyermekkorom és felnőtt korom egy része is Csepelhez kapcsolódik. A Kolozsvári utcai Zenei Általános iskolába jártam, ahol a tanáraimnak köszönhetően közelebb kerültem az ének-zenéhez, a népi tánchoz és még hegedülni is meg tanultam. Sok szép emlék fűz ehhez az iskolához. Gyerekkoromban a fejembe vettem, hogy óvónő akarok lenni, így is lett. A Bem József Óvónői szakközépiskola elvégzése után Csepelen a Béke téri óvodában dolgoztam. Édesapám korai halála viszont más utakra terelt. Ahogy a mondás tartja: „Csak akasztott ember nem voltam.” Helytálltam a kereskedelemben, a vendéglátóiparban, dolgoztam politikusok között és a legvégén egy amerikai acélóriás budapesti irodájában, mint irodavezető.
Több mint 25 éve házasodtunk össze a férjemmel, aki támogatja, segíti a Csilla Beads életét.
Egy szép nyári napon kezdődött a „gyöngy mánia” egy kedves barátnőm,- aki már akkor gyönyörű ékszereket készített Swarovski kristályból -, akinek mindig csodáltam, az ügyességét, színérzékét, és azokat a fantasztikus ékszereket, amik kikerültek a keze alól. Unszolt, próbáljam ki én is, ám nem ment a kezdet olyan könnyedén! De az akarat vagy a természetem átsegített a nehézségeken. Így lépésről-lépésre megtanultam a gyöngyfűzés alapjait, majd folyamatosan kerestem, kutattam az új technikákat. Azt gondolom, egy idő után mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb fűzési technikát a sok közül, így lett végül a Peyote a kedvencem. Az ékszerek készítésénél, a legmagasabb minőséget szerettem volna elérni, ezért választottam a MIYUKI delica gyöngyöket, amivel a mai napig szeretek dolgozni. Érezd jól magad a kiállításomon, köszönöm, hogy meglátogattad!

A kiállító Facebook oldala."

A könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes. A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Plakát: FSZEK