Otthon a Könyvtárban - Üllői úti Könyvtár

otthon a könyvtárban plakát

2024. október 5-én, szombaton családi napot tartunk a kispesti, Üllői úti könyvtárban.

Idei évben az égbolt köré szerveztük a programjaikat. Főszerepben a robotok lesznek, amiket a gyerekek anyával, apával vagy éppen a nagyszülőkkel együtt programozhatnak. Közben a Nyitott Könyvklubunk tagjai meséket olvasnak a könyvtár másik részén, és egy izgalmas környezetvédelmi kvízzel is várjuk a kicsiket és a nagyokat.

Programunk:

9-13 óráig:

Tiszta a levegő? Környezetvédelmi kvíz gyerekeknek és felnőtteknek. 

Háromféle Beebot-pályával várjuk a 4-8 éveseket: 

- Méhecske a mezőn 

- Vándormadarak útja (Selma Lagerlöf: Nils Holgersson csodálatos utazása című művének feldolgozása.) 

- Bolygóközi kalandozások a Naprendszerben 

"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." A kis herceg főbb jeleneteinek megjelenítése Artec robotokkal 9-14 éveseknek. (Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg művének feldolgozása.) 

Nils és a vadludak nagy vándorlása Ozobot robotpályán 8-12 éveseknek. (Selma Lagerlöf: Nils Holgersson csodálatos utazása című művének feldolgozása.) 

Micro:bit programozás. 

10-11 óráig: Olvasó Nagyi - meseolvasás - nyugdíjas olvasóink mesét olvasnak a kicsiknek. 

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kispesti Üllői úti könyvtára
1191 Budapest, Üllői út 255.
Tel: +36 (1) 281-1163
 
Ingyenes program.

Programjainkon csak az engedélyezett létszámban vehetnek részt a látogatók, ezért kérjük, regisztráljanak személyesen, telefonon vagy e-mailben. A regisztrációhoz kötődő adatkezelési tájékoztató itt olvasható.

A könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes. A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Kép: FSZEK