Ezt a cikket 2024. 09. 27 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kiskondás

Papírszínház meseolvasás és kézműves foglalkozás lesz a Magyar Népmese Napjához kapcsolódóan 2024. szeptember 27-én, pénteken 16-19 óráig a Szűcs István utcai Könyvtárban.

kismalac és kiskutya plüssállatokkal

A Magyar Népmese Napját a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére ünnepeljük 2005 óta. Szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján az ország számos könyvtárában várják programokkal a gyerekeket, hogy a népmesék fennmaradjanak. Ebben az évben könyvtárunk is csatlakozott ehhez a felhíváshoz. A kiskondás című papírszínház mesével várunk és miközben a mesét hallgatjuk, elkészül a számos mesében szereplő öreg király, szépséges királylány, furfangos legény – kiből mindig királyfi lesz. A program zárásaként pedig sok-sok könyvet kölcsönözhettek, széles a magyar népmese tárháza nálunk.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a fszek1504@fszek.hu címen vagy telefonon (06-1/410-7767) lehetséges.

A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.

Kép forrása: FSZEK