Ezt a cikket 2023. 05. 02 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rekonstrukció című kiállítás megnyitója - A Kisképző Akvarell Akciócsoportjának 19. századi tájkép-interpretációi

Kiállítás meghívója

A 18-19. század fordulóján az európai tájképfestészet a virágkorát élte. A korabeli akadémikus művészetoktatásban gazdag nyomtatott tananyag volt elérhető, amelynek meghatározó darabjai maradtak fenn a Kisképző Schola Graphidis művészeti gyűjteményében.

A mintalapok, festészeti kézikönyvek és tanulói munkák segítségével feltárható a korabeli gondolkodásmód, értékrend, munkamódszerek és tanulási technikák. A 2021-től nyaranta megrendezett diák művésztelepen és a hozzá kapcsolódó akvarell kurzuson ezeket rekonstruáltuk. A kiállításon a kísérlet eredményeként született tanulói munkák és a koncepció alapját adó, 19. századi tananyag kerül bemutatásra.

 

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szeretettel meghívja Önt 2023. április 5-én 17 órára a Központi Könyvtár Kisgalériájába a Kisképző Akvarell Akciócsoportjának Rekonstrukció című kiállítására.

A kiállítás megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében 2023. május 2-ig.

 

Köszöntőt mond: Farkas Ferenc, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtár igazgatója

A kiállítást megnyitja: Madaras Bence, a Hauszmann Alapítvány kuratóriumának elnöke

Tárlatvezetést tart: Orr András, a csoport szakmai vezetője, a kiállítás kurátora

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtár Kisgaléria

1088 Budapest, Reviczky u. 1.

 

A megnyitón a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát, kérjük, hogy a kktitkar@fszek.hu címen jelezze.

A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen. A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.