Komplett Kafka című kiállítás

Nicolas Mahler arcképe és a könyv borítója

100 éve halt meg az egyik leghíresebb német nyelvű író, Franz Kafka, akinek a neve csak halála után vált nemzetközileg ismertté. Művei, mint például A metamorfózis, A per és A kastély, azóta a nemzetközi kulturális kánon részét képezik.

Franz Kafka nemcsak prózát írt, hanem szenvedélyesen szeretett rajzolni is. Karakterei az évforduló alkalmából Nicolas Mahler képregényes életrajzában kelnek életre.

Kiállításmegnyitó: 2024. június 3., hétfő 18:00 órától a FSZEK Központi Könyvtár Átriumában (Budapest VIII. Szabó Ervin tér 1., bejárat a Reviczky u. 1. felől)

Program:

Köszöntőt mond: Kovácsné Koreny Ágnes, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója
A kiállítást megnyitja: Miriam Bruns, a Goethe Intézet igazgatója

A kiállítás június 3-tól június 29-ig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtár Átriumában lesz látható a könyvtár nyitvatartási idejében.

A programon készült fotók
A kiállításmegnyitón készült fotók (galéria)
A programon készült fotók A programon készült fotók A programon készült fotók A programon készült fotók A programon készült fotók

Nicolas Mahler

Nicolas Mahler 1969-ben született, Bécsben él és dolgozik képregényrajzolóként és illusztrátorként. Képregényei és karikatúrái olyan jelentős újságokban és magazinokban jelennek meg, mint a Die Zeit, az NZZ am Sonntag, a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung és a Titanic. Kiterjedt munkásságáért számos díjat kapott, többek között 2010-ben a „A legjobb német nyelvű képregényrajzoló” Max und Moritz-díját, 2015-ben a Literaturhäuser-díjat, 2019-ben pedig a Sondermann-díjat. Mahler a bécsi Költészeti Iskola művészeti vezetője.

A könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes. A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Plakát: Goethe Intézet
Fotók: FSZEK