Fent és lent - közönségtalálkozó

A program plakátja hegymászó és barlang képével

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára egy rendhagyó közönségtalálkozóra hív mindenkit, akit érdekel a természet és közelebbről a hegyek világa, ahol esetenként még mindig meg kell küzdeni az elemekkel.
Fent és lent című beszélgetésünket összekötik a hegyek: egy a barlangászás és egy a hegymászás világában jártas vendégünkkel sok-sok érdekességről esik majd szó.
Ádám Bence barlangász, az Ariadne Karszt és Barlangkutató Egyesület alelnöke többek közt mesélni fog arról is, hogy a Budapest közelében, a Pilisben található Ariadne-barlangrendszer – mely immár mintegy 20 km hosszú – kutatása során milyen kihívásokkal küzdöttek, küzdenek meg.
Pintér Lászlóval, a Mozgásvilág hegymászás rovatának szerkesztőjével pedig sok más mellett érinteni fogjuk azokat a nagy teljesítményeket és sajnálatos tragédiákat, melyek a magyar hegymászósportot az utóbbi évtizedekben jellemezték.
Természetesen a témába vágó irodalmi művekről és szakkönyvekről is szó esik majd vendégeinkkel.

Időpont: 2024. október 4., péntek 18 óra
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest, VIII. Ötpacsirta u. 4.

A beszélgetést Farkas Ferenc, a Központi Könyvtár vezetője moderálja, aki „civilben” a Nekem szülőhazám oldal szerkesztője.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a kktitkar@fszek.hu e-mail címen lehet.

A regisztráció határideje: 2024. október 2. Teltház esetén a regisztrációt leállítjuk.

A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.

A rendezvény az Országos Könyvtári Napok eseménysorozat részeként, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A könyvtár által szervezett programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó / videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Plakát: FSZEK