Ezt a cikket 2023. 05. 05 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Stanisław Lem könyvborítói plakátokon

A kiállítás plakátjaStanisław Lem születésének 100. évfordulójának megünneplésére a Krakkói Könyvtár - Biblioteka.Kraków - készítette ezt az egyedi kiállítást, mely most könyvtárunkban vendégeskedik. Lem műveinek borítóin Przemek Dębowski grafikái elevenítik meg a lengyel science-fiction világszerte ismert alkotójának világát. A leghíresebb címlapok nemcsak a művész fantáziájának gazdagságát mutatják be, hanem a műfaj lengyel képi világának egyedülálló hangulatát is.

A kiállítás a Wydawnictwo Literackie Kiadó közreműködésével jött létre 2021-ben, amely Lem műveit megjelentette. Przemek Dębowski grafikus, a Karakter Kiadó művészeti vezetője, könyveket tervez lengyel kiadók számára, több mint 500 borító szerzője.

Lem művei magyar fordításban könyvtárunkból is kölcsönözhetők: katalógustalálatok

 

A plakátkiállítás ingyenesen megtekinthető 2023. május 4-ig a könyvtár nyitvatartási idejében a FSZEK Központi Könyvtár Átriumában (1088 Budapest, Reviczky u. 1.).

Plakát: FSZEK