Város.Kép.Zene.

A rendezvény plakátjaSok szeretettel várjuk Város.Kép.Zene. rendezvényünkre 2024. május 27-én, hétfőn 17.30 órakor a Körúti Könyvtárba!

Fotókiállítás Horvay János szobrászművész alkotásaiból

Kamarakoncert műsora:

J. S .Bach: c-moll csellószvit

Beethoven: Pápaszem duó

Danzi: Fagott négyes

Közreműködik:

Kerényi Dorka, hegedű, Sztojka Zoltán brácsa, Ács Ferenc cselló, Francia Zsolt fagott

Cím: 1066 Budapest, Teréz körút 2-4.

Jeles évfordulónk Horvay János szobrászművész 150 éves születésnapja. Horvay, lehet nem volt Stróbl Alajos kaliberű ünnepelt szobrász, neve nem oly ismert, de gazdag életműve révén az ország tele van alkotásaival, többek között Terézváros is. Horvay Kossuth Ferenc baráti köréhez is tartozott; kifejezetten a Kossuth-ábrázolások specialistája lett, 1902 és 1908 között évente két-három portrét, szoborcsoportot alkotott a magyar szabadságharc vezetőjéről. Az ország különböző főterein 20 Kossuth-szobra áll, kiemelendő és legismertebb a budapesti Kossuth Lajos téri. A szobrászra emlékezünk a Budapesti Városvédő Egyesület fotóscsoportjának kiállításával.

A belépés ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a fszek0601@fszek.hu e-mail címen. A sikeres regisztrációról emailt küldünk.

A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó/videófelvétel készül, melyet a Könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kérheti arcmása eltávolítását.

A regisztrációhoz kötődő adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.

Kérjük, amennyiben regisztrál az eseményre és mégse tud részt venni rajta, jelezze azt felénk!

Plakát: FSZEK