Bonsai simogató

Bonsai simogató

Sok szeretettel várjuk Bonsai simogató előadásunkra a Körúti Könyvtárba 2024. szeptember 20-án, pénteken 17 órakor!

"Bonsai simogató" - Interaktív ismerkedés a bonsai művészetével című előadás, ahol a résztvevők laza keretek között hallhatnak a bonsai nevelésről, alakításról, tartásról, kiállításról. Megfoghatják a bonsaiokat és kézbe vehetik a speciális eszközöket is.

Az előadást Vöő Csaba növényorvos, a Herman Ottó Bonsai Egyesület elnöke és Oláh Tibor egyesületi tag tartja.

A japán elnevezés pontosan megjelöli miről van szó, ugyanis a bon jelentése edény, a szai pedig nemes egyszerűséggel növény, vagyis egy tálban nevelt, tehát miniatűr méretű fáról beszélünk. Tehát a bonsai fa jelentése mindössze edényben nevelt növény.

A bonsai nevelésének művészete azonban nemcsak Japánban, hanem Kínában, Korea-ban és Vietnamban is kialakult, és mára az egész világon népszerűvé vált. A bonsai nevelése lehetőséget ad arra, hogy megismerjük és megértsük a természet ritmusát, és szemléletesen lássuk a növények fejlődésének folyamatát.

Cím: 1066 Budapest, Teréz körút 2-4.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a fszek0601@fszek.hu e-mail címen lehetséges.

A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó/videófelvétel készül, melyet a Könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kérheti arcmása eltávolítását.

A regisztrációhoz kötődő adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.

Kérjük, amennyiben regisztrál az eseményre és mégsem tud részt venni rajta, jelezze azt felénk!

Plakát: FSZEK