Izgalmas címlaptervek a Könyvborítók című kiállításon

a program plakátja a cikkben is olvasható információkkal

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szeretettel meghívja 2024. szeptember 5-én, csütörtökön 17 órára a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtár Kisgalériájába 

FEJÉR ZOLTÁN GYÖRGY: KÖNYVBORÍTÓK

című kiállításának megnyitójára!

Köszöntőt mond: Farkas Ferenc, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtár igazgatója

Fejér Zoltán György tárlatvezetéssel megnyitja a kiállítást.

A kiállítás megtekinthető 2024. október 3-ig, a könyvtár  nyitvatartási idejében.

Cím: FSZEK Központi Könyvtár, 1088 Budapest, Reviczky u. 1.

 

Fejér Zoltán György Balogh Rudolf-díjas fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia köztestületi tagja, ezúttal festményeit tárja az érdeklődő közönség elé.

A kiállításon az alkotó 2020-2022 között készített absztrakt expresszionista stílusú festményei láthatók. A festmények egyik részénél a készítő feltüntette, hogy melyik irodalmi vagy szakirodalmi művel hozza kapcsolatba azokat. Az elektronikus reprodukciókban pedig magukra a képekre tervezett feliratokat, mintha azok egy könyv borítói lennének.

A tárlat a képek megtekintésének esztétikai élményén túl további lehetőséget is kínál a nézőknek. Fejér Zoltán György olyan írók műveit válogatta a festményei témájául, amelyeknek szerzői legalább hetven éve elhunytak. A művész a kiállítás nézőit pedig arra ösztönzi, hogy nézzenek utána a szerzők életrajzának, hihetetlenül érdekes életutakra lehet így rálátni. Mi sem jobb hely erre a kis kutatásra, mint a könyvtár.

Természetesen az is előfordulhat, hogy a néző nem a képkészítő által jelzett műre asszociál, hanem egy teljesen másikra. Ez a típusú képzettársítás nemcsak megengedett, hanem kifejezetten ajánlatos!

Inspiráló tárlatlátogatást kívánunk!

A könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes. A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
 
Fotó és plakát:  Fejér Zoltán György, FSZEK