A könyvtár 1979-ben nyílt meg a Budapesti Művelődési Központtal közös épületben, a XI. kerület kelenföldi városrészének központjában. A múlt század első éveiben harmadikként megnyílt Szörény utcai könyvtár utódjaként egyedülállóan gazdag képzőművészeti gyűjteménnyel rendelkezett, amelynek legszebb „ékkövei” ma is megtalálhatók a könyvtár olvasótermének polcain.

Mit kínálunk?
Nagy alapterületen gazdag állományt, jó megközelíthetőséget, szolgáltatások széles körét, helyben olvasási lehetőséget, barátságos, az elmúlt évtizedek családias hangulatát idéző környezetet. Nem csak könyvet, újságokat, DVD-ket, hangoskönyveket, oktatócsomagokat, diafilmeket is kölcsönzünk. Segítséget adunk a könyvtári tájékozódásban, irodalomkeresésben, a kézikönyvek és az adatbázisaink használatában.
A gyermekkönyvtárban 14 ezer kötet könyvvel, több folyóirattal, mesefilmekkel, gyermekeknek szóló CD lemezekkel várjuk látogatóinkat. Szívesen látjuk az óvodai és iskolai csoportokat könyvtárhasználati foglalkozásra.
Vállaljuk a könyvek házhoz szállítását beteg, idős mozgásunkban korlátozott olvasóinknak.
A könyvtár különterme lehetőséget ad különféle rendezvények, képzőművészeti kiállítások, összejövetelek, előadások megtartására. 

Információ

Kelenföldi Könyvtár

1119 Budapest, Etele út 55.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: fszek1105@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 371-2788
Vezető: Kiss Eszter (könyvtárvezető)
Beiratkozás

Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
200 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1100 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 4600 Ft
6 hónapra: 3500 Ft
3 hónapra: 2500 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 9500 Ft
6 hónapra: 6600 Ft

Kedvezmények

Online