Üdvözlünk a mesék és kalandok birodalmában!

A Központi Könyvtár első szintjén, közel 600 négyzetméteren, különleges hangulatú térben található a Sárkányos Gyerekkönyvtár, amely babakocsival is megközelíthető. 22 ezer kötetes állomány várja a kíváncsi olvasókat, olvasóteremmel, játékszobával, az udvaron két hatalmas kősárkánnyal. 

A sárkányok a mesékben a kincset, a királylányt őrzik, a könyvtárban pedig a tudás őrzői. Akár egy izgalmas történetre vágysz, akár a tudomány világában szeretnél elmerülni, segítünk eligazodni a tudás tárházában. Több mint 20 magyar illetve idegen nyelvű folyóirat közül választhatsz, és kipróbálhatod táblás-, kirakós- és számítógépen a DartsMatek fejlesztő játékainkat is. 

A beiratkozás 16 év alatt ingyenes, de csak kezessel, azaz szülővel lehetséges. Ha beiratkoztál, akár 10 könyvet is kikölcsönözhetsz a Központi Könyvtárból.

Örömmel fogadunk óvodai és iskolai csoportokat, hogy megismerkedjenek a könyvtárral játékos formában, korosztályos foglalkozások keretében.

A Sárkányos Gyerekkönyvtár olvasói tere.Fotó: FSZEK


Péntekenként
és szombatonként változatos családi programokat szervezünk kicsiknek és nagyobbaknak! Erről tájékoztatást itt a honlapunkon vagy a Facebook oldalunkon lehet találni.

Hírlevélre feliratkozni a FSZEK honlapján lehet, a Hírlevél gombra kattintva az email-cím megadásával.

Könyvtárunk kapcsolatban áll Meseország királyával, aki évente egyszer, a Szent György napi Sárkányos Mesenapon látogat el hozzánk, hogy ünnepélyes keretek között befogadja udvarába azokat a hercegnőket és lovagjelölteket, akik kiállták a különleges próbákat. Olvasd el az erről szóló oldalakat, és nézd meg a képeket!

A hét hat napján szeretettel vár a Sárkányos Gyerekkönyvtár!

Dienes Éva, könyvtárvezető

Információ

Sárkányos Gyerekkönyvtár

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:
 
E-mail: dienes@fszek.hu
Telefonszám:
411-5020
Vezető: Dienes Éva
csoportvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft
Online