Az online tagság meghosszabbításának menete

1. Belépés

Jelenleg két elérési útvonala van az olvasói belépésnek.

A honlap főoldalán a Bejelentkezés box: https://fszek.hu/

A felület

A katalógus oldalán a Bejelentkezés link a jobb felső sarokban. Kattintás után megjelenik a beléptető box:
https://saman.fszek.hu/

a képernyőfelület

A bejelentkezéshez minden esetben szükséges a könyvtári olvasójegy vonalkódja és az ahhoz tartozó felhasználói jelszó. Abban az esetben, ha nem tudjuk a jelszót akkor érdemes az Elfelejtette jelszavát? linkre kattintani és újat igényelni.  

2. Olvasói adatok

Sikeres belépés után az Olvasói adatok oldalára érkezünk meg. Itt kiválasztjuk az Adatok fület a különböző lapok közül.

a képernyőfelület

Az Adatok lapon találhatóak a felhasználó személyes adatai és az olvasói adatok. Az olvasói adatok szekciójában látszanak a Teljes vonalkódok (beiratkozások), lejárat, itt kerülnek felsorolásra a különböző olvasójegyek melyek az adott személyhez tartoznak.

a képernyőfelület

Ugyanitt látszik az is, ha az olvasónak online hosszabbításra engedélyezett beiratkozása van. Ezt a hosszabbítási lehetőséget a piros magába forduló két nyíl jelzi. A nyilakra kattintva felugrik egy ablak az olvasójegy hosszabbítás feltételeivel és adataival.

a képernyőfelület

A felugró ablakban elolvasva a hosszabbítási információkat, a Megerősít gombra kattintva kerül meghosszabbításra az olvasójegy.

a képernyőfelület

a képernyőfelület

Sikeres hosszabbítás esetén, látszik az új lejárati dátum az adott olvasójegynek. További teendőnk nincs, kivéve, ha hosszabbítási folyamattal tartozás generálódott, mert akkor azt online is kiegyenlíthetjük.
Információ

Tagkönyvtáraink listája és elérhetősége