Adatbázisok használata

Kölcsönzésre jogosító érvényes olvasójeggyel rendelkező olvasóink számára ajánljuk a proxy szolgáltatás igénybevételét, mellyel a Használati Szabályzat III.3.e. pontja értelmében lehetőségük van távolról használni a könyvtár által előfizetett tartalmak közül azokat, melyekre a szolgáltató is engedélyt adott.

Online tagsággal egy hónapig, egy napijegy áráért (1650,-Ft/30 nap) az előfizetett adatbázisok használatához biztosítunk távoli hozzáférést. 
Az online beiratkozási űrlap ide kattintva érhető el. A beiratkozott olvasóink számára ezért a szolgáltatásért természetesen továbbra sem kell külön fizetni, beiratkozási díjuk ezt a lehetőséget is tartalmazza.

A szolgáltatás igénybevételéhez szükség van néhány módosítás elvégzésére a böngésző beállításain (ehhez segítséget itt talál). Ezt követően az érvényes olvasójegyének segítségével tudja magát azonosítani.

Az Adatbázisok betűrendes listáján tételesen megtekinthető, mely adatbázisok érhetőek el távolról.


Fontos! Adatbázisaink távoli használatának feltétele, hogy a szolgáltató erre lehetőséget biztosítson, valamint Önnek érvényes olvasójeggyel kell rendelkeznie valamelyik tagkönyvtárunkban.

Könyvtári tagságának érvényességéről az adott könyvtárnak írt e-mailben tud érdeklődni:
Központi Könyvtár: hosszabbitas.kozpontikvt@fszek.hu
Tagkönyvtáraink elérhetősége: E-mail címek

Az adatbázisok használatával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat az alábbi videóban foglaltuk össze:

Információ

Tagkönyvtáraink listája és elérhetősége