A foglalkozások időpontjai:
  • KOKAS PROGRAM október 27. (péntek) 17.00
  • ZENÉS MESEDÉLELŐTT november 3. (péntek) 10:30
  • DALOLÓ KÖNYVTÁR november 13. (hétfő) 10:30
  • DALOLÓ KÖNYVTÁR november 27. (hétfő) 10:30
  • DALOLÓ KÖNYVTÁR december 11. (hétfő) 10:30
A részvétel regisztrációhoz kötött!
A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció és könyvtári tagság szükséges. Regisztrálni a dalolokonyvtar@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának és a gyermek(ek) életkorának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Könyvtári tagság létesíthető a helyszínen 300 Ft-os adminisztrációs díj ellenében vagy kölcsönzésre is jogosító beiratkozással. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

DALOLÓ KÖNYVTÁR
Zenés foglalkozásainkat kimondottan 0-3 éves korú gyermekeknek tartjuk - minden második héten hétfőn délelőtt. A hangszeres zene és az énekszó mellett a ritmikus játékok megismertetése verseken és mondókákon keresztül valósul meg, amit nem csak gyermek, de szülő is garantáltan élvezni fog, hiszen a játék és a tanulás összefonódik. Az éneklés közösségteremtő hatása ősidőktől jelen van az emberiségben, ösztönös ez a fajta hangadás, ezért nem szükséges, hogy bármilyen zenei előképzettsége legyen a gyermeket kísérő felnőttnek.
A programon belül nincs kötelező elem, minden kisgyermek és szülő abban vesz részt, amiben szeretne. Ha a gyermek szemére a dallamok inkább álmot hoznak, az sem gond, hiszen az is pozitívan hat a lélekre. Az interaktív kikapcsolódás fejlesztő jellegű, mivel a gyermek hallási képességei kialakulóban vannak ebben a korban. A kísérő szülő, nagyszülő pedig elsajátíthat a helyszínen olyan játékokat és egyszerűbb dallamokat, amelyeket akár otthon is alkalmazni tud. Mindemellett a résztvevők könyvtári szolgáltatásainkat is igénybe tudják venni.
Kezdődjön zenével és könyvek között az élet!
 
ZENÉS MESEEST/MESEDÉLELŐTT
Szeretettel hívjuk az 5–8 éves gyermekeket szüleik, nagyszüleik kíséretében zenés, éneklős, mesés foglalkozásunkra.– ZENE– MESE
 HANGSZEREK
– ZENÉLŐ ÁLLATOK– JÁTÉKOKA programon mesemondó előadásában hangzik el egy zenei betétekkel bővített, évindító történet. Részben interaktív foglalkozás lesz, amelyen a gyerekek megismerhetnek különböző állatokat. Előkerülnek majd hangszerek is, ezek egy részét ki is lehet próbálni.

KOKAS PROGRAM
A kendőlengetős koncerteket azoknak az óvodás és kisiskolás gyerekeknek ajánljuk, akik most ismerkednek a zenével, vagy szeretnének közelebb kerülni hozzá; szeretnek játszani, részesei lenni az eseményeknek. És persze szüleiknek, akik szeretnének közös élményeket a gyermekeikkel!
Hogyan lehet a zenét másképp hallgatni, érezni, átélni? A koncerteken a dalokat mindig tapssal szakítják meg, pedig a számok vége még nem jelenti mindennek a végét, hiszen a zene még tovább él bennünk. A Kendőlengetős koncerteken a zeneszámok végén kendőt lengetnek, így a zenék közötti csöndben adatik meg, hogy a mű magától csengjen le a lelkünkben.
A koncerteket zenészek tartják, de nem egyszerű zenehallgatás áll a középpontban, hanem a kötetlen, közös befogadás testközelben a zenészekkel. Éneklés, szabad játék, zenehallgatás és improvizatív mozgások, a komolyzene és a népdalok izgalmas fúziója. A Kokas-pedagógiának köszönhetően a koncert utáni foglalkozáson a közös éneklés, mozgás, rajz, alkotás élményének beépítésével egyedi élmény részesei lehetnek a résztvevők.Foglalkozás gyermekeknek
A Kokas-foglalkozáson a közös éneklés, mozgás, rajz, alkotás élményének beépítésével teljesen egyedi élmény részesei lehetnek a résztvevő gyermekek és szüleik. A foglalkozás során a gyermekek kreativitását és esztétikai érzékét, valamint mozgását népdalok és komolyzene segítségével fejlesztjük.
Kinek ajánljuk? Azoknak a kisgyerekeknek, akik csak most ismerkednek a zenével (az igazán értékes zenével szeretnénk megismertetni őket) és azoknak a nagyobb gyerekeknek, akik szeretnek játszani, részesei lenni az eseményeknek, és a szüleiknek akik szeretnének közös élményeket a gyermekeikkel, kicsit másképp látni a világot.A rendezvény szervezője a Kokas Klára Agape Zene-Életöröm Alapítvány, mely Kokas Klára szellemi örökségének, a Kokas-pedagógiának a megismertetésével, népszerűsítésével és oktatásával foglalkozik. A Kokas-pedagógia komplex esztétikai nevelés, amely lehetőséget nyújt a résztvevők számára, hogy zenei-mozgásbeli-vizuális kifejezésen keresztül saját személyiségüket is megismerjék és fejlesszék.

Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online