Ezt a cikket 2022. 02. 17 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zene + költészet: Borbély László és Szilágyi Ákos estje

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont: 2022. február 16. (szerda) 18 óra

Műsor:
Kecskés D. Balázs: Relief
Schubert: f-moll Moment musical, Op.94 No.3
Fekete Gyula: Two Hesitations – No.1
Liszt: Hangnem nélküli bagatell, S.216a.
Bánkövi Gyula: Corale – In memoriam Luciano Berio
Bach: A fúga művészete, BWV 1080/9
Madarász Iván: Tetrafónia
Schubert: f-moll Moment musical, Op.94 No.5
Balogh Máté: Schmuyle & Samuel Goldenberg – Hommage a Mussorgsky
Liszt: Csárdás obstinée, S. 225/2
Sáry László: Tango a „Tánczené”-ből
Tóth Péter: Modern barbárok
Bartók: Allegro Barbaro, BB 63
Balogh Máté: Fehér dal
 
Közreműködik:
Borbély László (zongora)
 
Hangzó költeményeit előadja:
Szilágyi Ákos
 
Borbély László Junior Prima- és Artisjus-díjas zongoraművész a Zeneakadémián szerzett kitüntetéses egyetemi művésztanári diplomát, majd ugyanott „Summa cum Laude” minősítéssel fejezte be doktori tanulmányait (DLA). Több alkalommal lett helyezett országos, illetve nemzetközi versenyeken, köztük a rangos Nemzetközi Liszt-Bartók zongoraversenyen Budapesten, illetve Los Angelesben. Aktív előadóművészként Európa és a tengerentúl számos országában koncertezik szólistaként és kamarazenészként. Rendszeres koncerttevékenysége mellett a Zeneakadémia adjunktusa. Repertoárján több száz év zenéje szerepel, a kora barokktól a kortárs művekig. Az utóbbi években hat lemezt is készített a Hunnia Recordsnál, a hetedik kiadás előtt áll.
 
Szilágyi Ákos (1950) – József Attila- és Babérkoszorú-díjas költő, műfordító, ikonkutató, folyóiratszerkesztő. Számos monográfia, tanulmánykötet, verseskötet szerzője. Gyűjteményes verseskötete Török imaszőnyeg címmel jelent meg 2003-ban. Legutóbbi verseskötetei: Ká és Bá − El Kazovszkij emlékműve (2016), Bábuk ura − Posztpetőfi Sándor összes barguzini versei és magyarnótái (2017). Hangzó verseiből a Vox Libri kazettasorozatban jelent meg válogatás Légzőgyakorlat kezdő haldoklók számára címen, amely megtalálható a szerző honlapján: szilagyiakos.hu
 

A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.

A rendezvényen a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kizárólag védett személyek vehetnek részt, illetve a 18 év alattiak védett felnőtt kíséretében. Védettségi igazolvány és szájmaszk viselése szükséges.

A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotók: Borbély László, Szilágyi Ákos
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online