Ezt a cikket 2022. 01. 08 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újévköszöntő koncert

 

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont: 2022. január 7. (péntek) 18 óra

Műsor:
Józan Vivien
Beethoven: Wonne der Wehmuth
J. S. Bach: Seufzer Tränen, Kummer, Not
Richard Strauss: Allerseelen
Liszt: S’il est un charmant gazon
Hollós Máté: Péter-képek I. dal
Debussy: Mandoline
 
Mészáros Gréta
Mozart: Voi che sapete (Cherubin áriája a Figaro házassága c. operából)
Schubert: Frühlingsglaube
Schumann: Liebeslied
Bartók: Annyi bánat az szűvemen
Sugár Rezső: Aranyfelhő
Händel: Mio dolce amato sposo (Arianna áriája a Giustino c. operából)
 
Mráz Nikolett
Haydn: O tuneful voice
Mozart: Et incarnatus est (c-moll mise)
Ravel: Tout gai
Orbán György: Hajnalban
Liszt: Kling leise mein Lied
Delibes: Les filles des Cadix
 
Közreműködik:
Józan Vivien (ének)
Mészáros Gréta (ének)
Mráz Nikolett (ének)
Virág Emese (zongora)
 
Józan Vivien 2017-ben a II. Veszprémi klasszikus énekversenyen megosztott 1. helyezést ért el. Ugyanebben az évben egyéniben, 2018-ban pedig kamara kategóriában első lett a Petrovics Emil énekversenyen. 2019-ben a Danubia Talents nemzetközi versenyen szóló kategóriában 2., kamara kategóriában 3. helyezést ért el. 2019-ben debütált Lehár A víg özvegy c. operettjében, Valencienne szerepében a Fertőrákosi Barlangszínházban. 2020-ban az LFZE bachelor klasszikus ének szakán diplomázott. Jelenleg az oratórium és dalének mesterképzésen tanul Kertesi Ingridnél.
 
Mészáros Gréta 2018-ban a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnáziumban kezdte ének tanulmányait, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Klasszikus Ének Tanszékének hallgatója, tanára Kertesi Ingrid.
 
Mráz Nikolett fuvolistaként kezdte zenei pályáját, majd fokozatosan elvarázsolta az éneklés világa. Sokat énekelt kórusban, olyan karnagyokkal dolgozott együtt szólistaként is, mint Erdei Péter és Nemes László Norbert. 2021 nyarán szerezte meg klasszikus énekművész diplomáját, és Mozart Varázsfuvolájából Pamina szerepét énekelte Medveczky Ádám vezényletével. Részt vett a Musicum Laude mesterkurzuson, ahol Kolonits Klára volt a mestere. Jelenleg mesterképzésen tanul az LFZE oratórium és dalének szakán.
 
Virág Emese a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docens korrepetitor-tanára az ének szakon. Neves énekesek kísérőjeként és szólistaként rendszeresen hangversenyezik itthon és külföldön. Koncertjeit rendszeresen rögzíti a Magyar Rádió. Gyakran játszik kortárs zenét, számos bemutató fűződik nevéhez. Ezért a tevékenységéért kilencszer nyerte el az Artisjus Alapítvány díját, 2007-ben Gundel Művészeti Díjjal, 2008-ban Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki. A Hungarotonnál 12 CD-je jelent meg.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze.
A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.
A rendezvényen a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kizárólag védett személyek vehetnek részt, illetve a 18 év alattiak védett felnőtt kíséretében. Védettségi igazolvány és szájmaszk szükséges.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
(Fotó: Józan Vivien, Mészáros Gréta, Mráz Nikolett, Virág Emese)
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online