Ezt a cikket 2024. 01. 04 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újév-köszöntő szonáták

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:
 2024. január 4. (csütörtök) 18 óra

Barta Ágnes és Suki András

Barta Ágnes (fuvola) és Suki András (zongora) duója 2022 szeptemberében alakult meg egy tanári hangverseny alkalmával. Ezt követően számos koncerten lépett már fel a formáció, többek között a Művészetek Palotájában is. A 2023-ban megrendezett Zeneiskolai Fúvós és Ütőhangszeres Tanárok IV. Országos Versenyén a duó arany minősítést kapott.
 
Műsor:
Prokofjev: D-dúr szonáta, Op. 94
Poulenc: Szonáta, FP 164
Muczynski: Szonáta, Op. 14
 
Közreműködik:
Barta Ágnes (fuvola)
Suki András (zongora)
 
Barta Ágnes elsősorban itthon és Olaszországban képezte magát, többek között olyan művészi nagyságokkal, mint Andrea Oliva. Tanulmányait követően több kamaraformációban játszott, amelyekkel kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el. Számos hangverseny, fesztivál, jótékonysági rendezvény és templomi koncert szólistája volt, neves kamaraegyüttesekkel és zenekarokkal lépett fel. Tanítványai Olaszországban és itthon is kiváló eredményeket érnek el. A kamarazene kiemelkedő helyet foglal el a szívében, így mindig keresi az alkalmat a társas zenélésre.
 
Suki András a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte tanulmányait Dráfi Kálmán osztályában. Azóta számos generáció zeneoktatását segítette tanárként és szakgimnáziumi igazgatóhelyettesként egyaránt. Magyarországon kívül Európa számos más országában, valamint Japánban, Kínában és Indiában is koncertezett már. 2019-ben kapott doktori fokozatot neveléstudományból. Kutatótanárként a digitális zeneoktatás újabb lehetőségeit keresi.
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: a fellépők
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online