Ezt a cikket 2022. 06. 18 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bach és Händel világa – Tóth-Vajna Zsombor csembalóestje

 

ELMARAD!

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:  2022. június 17. (péntek) 18 óra
 
Közreműködik:
Tóth-Vajna Zsombor (csembaló)
 
Műsor:
J. C. Fischer: Musikalisches Blumen-Büschlein – F-dúr szvit: I. Prelúdium
Frescobaldi: Capriccio di Durezze
Froberger: 9. (C-dúr) Toccata, FbWV 109
C. Ritter: Allemande a c-moll szvitből
Pachelbel: d-moll Fantasia
Buxtehude: Jesus Christus, unser Heiland, BuxWV 198
Buxtehude: Nun lob mein Seel den Herren, BuxWV 214
Krieger: g-moll prelúdium
Händel: g-moll szonáta, HWV 580
Händel: g-moll air, HWV 467
J. S. Bach: c-moll prelúdium, BWV 999
J. S. Bach: Jesu, meine Zuversicht, BWV 728
J. S. Bach: C-dúr prelúdium, BWV 846
 
Tóth-Vajna Zsombor régi billentyűshangszer-specialista és karmester a fiatal magyar zenészgeneráció kiemelkedő alakja. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett kitüntetéses csembaló- és orgonaművész diplomákat Spányi Miklós és Dobozy Borbála növendékeként, majd mestertanulmányait a Conservatorium van Amsterdamban folytatta, ahol Menno van Delft, Richard Egarr és Jacques van Oortmerssen irányításával kapott orgona-, csembaló-, fortepiano- és klavikordművész diplomát. Emellett a budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán is végzett tanulmányokat. Az itthoni és külföldi koncerttermek gyakori vendége, Európa számos országa mellett fellépett az Egyesült Államokban is. Felvételeket készített a Magyar Rádió és a Magyar Televízió felkérésére többek közt Batta Andrással a régi billentyűs muzsika népszerűsítésére. Alapítója és művészeti vezetője a 2015-ben alakult Harmonia Caelestis Barokk Zenekarnak., Szívügye a négykezes billentyűs muzsika ikertestvérével és állandó partnerével, Gergellyel Piano e Forte Duo néven. Billentyűstudását Pierre Hantaï, Skip Sempé, Ton Koopman, Masaaki Suzuki, Malcolm Bilson, Lorenzo Ghielmi, Christine Schornsheim, Luigi Ferdinando Tagliavini, Jon Laukvik, Andreas Staier és Hans Fagius mesterkurzusain tökéletesítette. Oktatóként mesterkurzusokat tartott itthon és külföldön, nemzetközi versenyek zsűritagja. 2020-tól a londoni Royal College of Music ösztöndíjas doktori hallgatója. Kutatási területe a 17. századi angol billentyűs zene előadói kérdései. Eddig hat önálló lemeze jelent meg. 2013-ban megkapta a Semmelweis Egyetem egyik legnagyobb elismerését, a Kerpel-díjat, 2015-ben a La Femme magazin Magyarország 50 legtehetségesebb fiatalja közé választotta, 2019-ben Bach Mindenkinek Fesztiváldíjat vehetett át.
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

Fotó: Tóth-Vajna Zsombor

Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online