Ezt a cikket 2024. 02. 23 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Telemann, a zenemester

 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:
 2024. február 23. (péntek) 18 óra
 
Szovák Petra és Németh Zsombor
 
„A múlt kincsei – zenei barangolások a 18. században” sorozat első renbdezvényén Németh Zsombor hegedűművész–zenetörténész Szovák Petra furulyaművész közreműködésével Hamburgba kalauzolja el Önöket.
Georg Philipp Telemann (1681–1767) nemcsak a barokk kor egyik legjelentősebb és legbefolyásosabb német zeneszerzője, hanem gyakorlatias, a piacot jól ismerő üzletember is volt. Der getreue Music-Meister (A híres zenemester) című sorozata, mely 1728 novemberétől folyóirat-szerűen jelent meg, otthoni muzsikálásra készült darabokat tartalmaz. A gyűjteményben szinte minden akkor népszerű műfaj és stílus képviselteti magát. Telemann arra is ügyelt, hogy darabjai a legkülönbözőbb hangszerekre készüljenek, sok esetben egy-egy műhöz több lehetséges hangszerelést is megadott.
Az ismeretterjszető előadással kombinált hangversenyen e sorozatból csendülnek fel duók. Szovák Petra különböző furulyákon és barokkfagotton, Németh Zsombor pedig barokkhegedűn és barokkbrácsán fog játszani.
A hangverseny igazi csemege lesz a barokk zene szerelmeseinek. Telemann zenéje izgalmas és változatos, Szovák Petra és Németh Zsombor virtuóz előadása pedig garantáltan felejthetetlen élményt nyújt.
 
A koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: a fellépők
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online