Ezt a cikket 2022. 03. 19 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tavaszköszöntő koncert

A szabad férőhelyek elfogytak, további regisztrációt nem tudunk fogadni.
 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont: 2022. március 18. (péntek) 18 óra
 
Résztvevők:
Hunyadi Donatella (mezzoszoprán)
Karádi Patrícia (mezzoszoprán)
Majercsik Júlia (mezzoszoprán)
Szenthelyi Krisztián (bariton)
Kiss Csaba (zongora)
 
Műsor
– Donizetti Don Pasquale c. operájából Malatesta doktor áriája (Bella siccome un angelo) Szenthelyi Krisztián
– Bizet Carmen c. operájából Carmen Segudilla áriája (Prés des remparts de Seville) Karádi Patrícia
– Gounod Faust c. operájából Siebel áriája (Faites-lui mes aveux) Majercsik Júlia
– Ambrois Thomas Mignon c. operájából Mignon áriája (Connais-tu le pays) Hunyadi Donatella
– Csajkovszkij Nyet tolka c. dala – Hunyadi Donatella
– Offenbach Hoffmann meséi c. operájából Barcarolla duett (Belle nuit ô nuit d’amour) Hunyadi Donatella, Karádi Patrícia
– Rossini: Macskaduett – Majercsik Júlia, Karádi Patrícia
– Mozart Don Giovanni c. operájából Don Giovanni es Zerlina duetteje (La ci darem la mano) Szenthelyi Krisztián, Hunyadi Donatella
 
Hunyadi Donatella zenei tanulmányait a Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskolában kezdte, majd a Szabolcsi Bence Zeneiskola zongora tanszakán folytatta. Földessy Margit színi tanodájában csiszolta színészi képességeit. A budapesti Bartók-konzervatóriumban érettségizett, főtárgytanára Dobi-Kiss Veronika volt. 2020-ban felvették a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karára magánének szakra. Tanára Temesi Mária volt. 2021-ben átjelentkezett a budapesti Zeneakadémiára, jelenleg Kiss B. Attila Kossuth-díjas operaénekes növendéke. 2021 júniusában Belgrádban 2. helyezett a lett a 18. Lazar Jovanovic Énekversenyen. Többször énekelt az Óbudai Társaskörben. Filep Xavér orgonistával rendszeresen koncertezik templomokban országszerte és a határon túl.
 
Karádi Patrícia az Erkel Ferenc Zenei Általános Iskolában kezdte tanulmányait. Hétévesen bekerült a Magyar Állami Operaház Gyermekkarába, 2008-2012-ig a Magnificat Ifjúsági Kórusban énekelt, velük számos nemzetközi versenyen vett részt. 2016-2017 között a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium Oratórium Kórusában szerzett tapasztalatokat. A magánénekes hangképzést a Szent István Zeneművészeti Szakgimnáziumban kezdte Barna Júliánál. 2017-2020 között a Szegedi Tudományegyetem klasszikus ének előadóművész szakán szerzett alapdiplomát Temesi Mária kezei alatt. Tavaly kezdte meg master tanulmányait a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézet opera szakán, mestere Wiedemann Bernadett. Részt vett Marton Éva és Sass Szilvia mesterkurzusain.
 
Majercsik Júlia zenei tanulmányait Csornán kezdte a Kerényi György Művészeti Iskola zongora és magánének szakán. A győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium után a Pécsi Tudományegyetemre nyert felvételt 2017-ben. Wiedemann Bernadett növendékeként szerezte meg klasszikus énekművész diplomáját, az ő kezei alatt végzi folyamatban lévő operaének MA tanulmányait is. 2012-ben Csorna város érdemes diákja kitüntetést kapott. 2017-ben a Szegedi Nyári Akadémia keretén belül részt vett Temesi Mária mesterkurzusán; 2019-ben Váradi Marianna és Judith Van Wanroij énekművészek kurzusának aktív résztvevője volt. 2017-ben a Veszprémi Énekverseny Különdíjasa lett. Két alkalommal szerepelt a Pécsi Tudományegyetem által színre vitt Varázsfuvola előadásban, valamint az ország számos pontján lépett fel fuvola-ének kamaraművekkel.
 
Szenthelyi Krisztián 2014-ben, 17 évesen kezdte énekesi tanulmányait Hormai József operaénekes irányítása alatt. A gimnázium elvégzése után a Szent István Konzervatóriumban tanult tovább Barna Júlia osztályában, majd felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének tanszakára Bretz Gábor osztályába. 2015 óta koncertezik Magyarországon és külföldön. 2018-ban I. helyezett lett a IV. Országos Énekversenyen, 2019-ben abszolút első helyezés ért el a Danubia Talents Nemzetközi Versenyen. 2020-ban kapta meg élete első operaszerepét Andrássy Frigyes Ady és Léda című operájában, az Operaház szervezésében. 2021-ben Giovanni Paisiello Az énekmester című operájának főszerepét énekelte Kőszegen.
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
 
A rendezvényen a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kizárólag védett személyek vehetnek részt, illetve a 18 év alattiak védett felnőtt kíséretében. Védettségi igazolvány szükséges.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotók: Hunyadi Donatella, Karádi Patrícia, Majercsik Júlia, Szenthelyi Krisztián
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online