Ezt a cikket 2022. 12. 13 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Takács Jenő 120

 
A Trio Energico fontosnak tartja feltárni a magyar zenetörténet rejtettebb kincseit is. A 120 éve született Takács Jenő világjáró komponista alkotásai sokat merítenek a népzenéből - gyűjtéseinek köszönhetően-, emellett zenéje stílusbeli sokféleséget mutat. A folklór elemeket felvonultató Trio Rhapsodie-t a Goumbri címet viselő hegedű-zongora darab követi, melynek rendkívül tüzes, improvizatív jegyei vannak. A frappáns darabot Rachmaninov gyönyörű, romantikus triója követi.
 

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:  2022. december 13. (kedd) 18 óra

Műsor:
Takács Jenő: Trio Rhapsodie, Op. 11
Takács Jenő: Goumbri, Op.20
Rachmaninov: d-moll („Elégikus”) trió, Op. 9
 
A Trio Energico együttes muzsikusairól így írt Aczél Péter Erkel Ferenc-díjas zenei rendező, akivel első lemezüket készítették: „…példájául szolgálnak ők annak a ritka elegynek, amelyben a kiemelkedő tehetség, a mélyreható tudás a szakma iránti őszinte alázattal párosul”. Az Ilosfai Csenge hegedűművész, Vida Mónika Ruth zongoraművész és Mády-Szabó Eszter gordonkaművész által nyolc éve alapított kamaracsapat megannyi sikeres koncertet tud a háta mögött, mind hazánkban, mind pedig Európa-szerte és az Egyesült Államokban. A zongoratrió tagjai töretlenül hisznek a zene felszabadító erejében. Érzelmekkel teli, szenvedélyes játékukkal már számos színpadot meghódítottak.
www.trioenergico.com
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: Trio Energico
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online