Ezt a cikket 2022. 09. 20 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szívhez szól - Dálnoky Annamária és Farkas Judit énekel

 

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:  2022. szeptember 20. (kedd) 18 óra

Műsor:
Dowland: Flow my tears
Duarte: The birds
Farkas Ferenc: Gitárdalok Dsida Jenő verseire
Mozart: „Nel grave tormento” (Mitridate, Pontus királya)
Bizet: „Comme autrefois” (Gyöngyhalászok)
Donizetti: „Quel guardo il cavaliere” (Don Pasquale)
Verdi: „Tu puniscimi, o Signore” (Luisa Miller)
Verdi: „Morrò, ma prima in grazia” (Álarcosbál)
Mascagni: „Son pochi fiori” (Fritz barátunk)
Nicolai: „Nun eilt herbei” (A windsori víg nők)
Delibes: Virág duett (Lakmé)
 
Közreműködik:
Dálnoky Annamária (ének)
Farkas Judit (ének)
Laufer Szilvia (zongora)
Olgyay Gergő (gitár)
 
Dálnoky Annamária a felvidéki Léván született. Zenei tanulmányait zongorán kezdte szülővárosában, majd a pozsonyi konzervatóriumban folytatta ének szakon. 2013-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol mesterdiplomát szerzett oratórium és dalének szakon 2018-ban. Tanára Pászthy Júlia volt. 2019 óta Iván Ildikó irányításával képezi magát. Számos hazai és külföldi mesterkurzuson vett részt (Vashegyi György, Hamari Júlia, Michael Chance, George Tchitchinadze, Rost Andrea, Irena Sylya, Nicholas Clapton). Itthoni fellépései mellett több európai országban is énekelt (Szlovákia, Németország, Románia, Csehország). Jelenleg a Rátonyi Róbert Színház társulatával a Varázsfuvolácska című operabevezető előadás-sorozatban játssza és énekli Pamina szerepét, illetve a Magyar Rádió Énekkarában kisegítő. Rendszeres közreműködője kamara- és szólókoncerteknek.
 
Farkas Judit hatévesen kezdett zongorázni, rendszeresen eredményesen versenyzett, majd később az énekesi pályát választotta. 2018-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem opera mesterszakán Kertesi Ingrid növendékeként, 2019-ben mestertanári diplomát szerzett. Számos mesterkurzuson és versenyen vett részt eredményesen. 2020-ban Olgyay Gergővel közösen nyertek a „Köszönjük, Magyarország!” pályázaton. 2019-ben és 2021-ben meghívást kapott a kolozsvári Marius Vlad mesterkurzusra, ahol egyedüli magyarként vett részt. 2018-ban és 2019-ben első helyezést ért el a debreceni Kortárs Zenei Énekversenyen, 2019-ben a Házy Erzsébet Énekverseny döntőse volt. Jelenleg a Magyar Rádió Énekkarában és a Purcell Kórusban is kisegítő, ezenkívül kamara- és szólókoncertek előadója.
 
Olgyay Gergő a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett kitüntetéses klasszikus gitár mesterdiplomát. 2017-ben és 2018-ban is Erasmus ösztöndíjat nyert a Stuttgarti Zene- és Előadó-művészeti Egyetemre (Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart), ahol Mateus dela Fonte osztályában tanulhatott. Farkas Judittal 2018-ban kezdtek együtt játszani.
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

Fotó: Laufer Szilvia, Farkas Judit, Dálnoky Annamária és Olgyay Gergő

Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online