Ezt a cikket 2022. 04. 02 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mozart Esz-dúrban

 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:  2022. április 1. (péntek) 18 óra
 
Műsor:
Mozart: Esz-dúr Trió Divertimento KV 563 (részletek)
Mozart: Esz-dúr vonósnégyes K. 160
Mozart: Esz-dúr vonósnégyes K. 428
 
Közreműködik:
Krulik Eszter (hegedű)
Géczy Miriam (hegedű)
Szűcs Boglárka (brácsa)
Mády-Szabó Eszter (cselló)
 
A Sonus Cordist (Szívhang) Krulik Eszter és Lachegyi Róza alapították 2019-ben. Hitvallásuk alapján olyan művészek csatlakoztak hozzájuk, akiktől nem áll távol a kortárs zene, az improvizáció, de a régizenélés gyakorlata sem. Az alapvetően vonósnégyesként működő - de a duótól akár az oktett létszámig bővülő - együttes a rendszeres koncertezés mellett kurzusokat szervez a fiatalabb korosztály számára országszerte. 2022 augusztusában másodszor rendezik meg a Sonus Cordis Napokat: a kamarazene és az improvizáció lesz a fesztivál fókuszában öt napon keresztül. A Sonus Cordis újítása, hogy nem klasszikus értelemben vett tanórákat ad a diákoknak, hanem a művészekkel vegyes kamaracsoportok kialakításával a közös játékot kínálja a jelentkezőknek. A Sonus Cordis Kvartett 2021 áprilisában a Zeneakadémia Nagytermében a Studio 5 zeneszerzőinek új vonósnégyeseit mutatta be élő stream keretében, de játszottak már a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, illetve rendszeres visszatérői a BMC, a FUGA, az Átkelő Galéria és a MURMO Szalon rendezvényeinek is. 2021 májusában és júniusában a Zeneakadémia zeneszerzés tanszakának új vonósnégyeseit mutatták be a Zeneakadémia Solti Termében. Az ő nevükhöz fűződik továbbá a világhírű brit szerző, Thomas Adés The Four Quarters című művének magyarországi bemutatója. Szintén 2021-ben elnyerték a Filharmónia Végh Sándor Vonósnégyes Ösztöndíját.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

Fotó: Krulix Fényképészet

Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online