Ezt a cikket 2022. 10. 15 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A romantika éve: Chopin, Moniuszko és a kortársak

 

A hangversenyen a korszak két kiemelkedő lengyel zeneszerzője – Chopin és Moniuszko – remekműveit szólaltatják meg a témának elkötelezett muzsikusok, akik kortárs romantikus mesterek népszerű darabjaiból is válogattak a műsorba.

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:  2022. október 14. (péntek) 18 óra

Közreműködik:
Ferencz Lina (mezzoszoprán)
Kristóf Réka (szoprán)
Mezei Pál (zongora)
 
Ferencz Lina színésznőként kezdte pályáját a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. Jelenleg Franciaországban él, és tagja a CALMS - Collectif des Artistes Lyrique et Musiciens pour la Solidarité (Operaénekesek és Zenészek Szolidaritási Kollektívája) - nevű szervezetnek. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett mesterdiplomát. Több énekversenyen nyert díjat vagy énekelt a fináléban. A zeneakadémiai tanulmányok után Németországba költözött. Helyben, majd Firenzében, Salzburgban és Bécsben tökéletesítette énektechnikai tudását kiváló művészek és zenepedagógusok segítségével. Számos operai szerepben remekelt, ősbemutatókon és koncerteken énekelt Európában és az Egyesült Államokban.
 
Kristóf Réka Győrött, a Richter János-konzervatóriumban Dobi-Kiss Veronika tanítványaként ismerte meg az énekesi munka szépségeit. Ezt követően a brémai Zeneművészeti Főiskolán Thomas Mohr és Laki Krisztina osztályában fejlődött. 2018 nyarán a müncheni August Everding Színiakadémia opera szakos hallgatójaként diplomázott. Munkásságában kiemelkedő szerepet kap a régizene. Az Accademia di Monaco kíséretével 2019 márciusában jelent meg „In furore” c. debütáló lemeze, amelyen Vivaldi és Händel motettái hallhatók. A közönség Kristóf Rékát az operaszínpad mellett számos koncerten is hallhatja. Szólóestje a Carnegie Hallban pályájának egyik kiemelkedő eseménye volt. Visszatérő szólista a MüPa színpadán.
 
Mezei Pál zongoraművész 1990-ben diplomázott a Zeneakadémián Kemenes András, Rados Ferenc és Wagner Rita növendékeként. 2004-ben szerezte meg második diplomáját Kerek Ferenc tanítványaként a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar zongora szakán. Több mesterkurzuson is tovább mélyítette tudását. Korrepetitorként oktatott, valamint kamarazenét tanított a Győri Zeneművészeti Főiskolán, majd a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán. Az önálló előadásokon túl szívesen játszik kamarazenét, és rendszeresen fellép a Magyar Állami Operaház szólóénekeseivel. Koncertezett Európa számos országában és Japánban. Nemzetközi ének mesterkurzusok korrepetitora, az Erkel Gyula Operastúdió művészeti vezetője.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

Fotó: Ferencz Lina, Kristóf Réka, Mezei Pál

Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online