Ezt a cikket 2023. 06. 13 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pucsok Tünde és Ungár Cecília zongoraestje

 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:  2023. június 12. (hétfő) 18 óra
 
a fellépők
 
Műsor:
Pucsok Tünde
Bach: H-dúr prelúdium és fúga, BWV 892
Schubert: a-moll szonáta D.537
Liszt: Genfi harangok, S.160/9
Debussy: Boldog sziget
 
Ungár Cecília
Bach: g-moll prelúdium és fúga, BWV 861
Haydn: D-dúr szonáta, Hob. XVI:37
Debussy: Metszetek

 
Ungár Cecília a Dunakeszi Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában kezdte tanulmányait dr. Domoszlai Erzsébet növendékeként. A gimnázium mellett a zeneiskolában tanult egészen az érettségiig. Számos hazai versenyen, koncerten vett részt kimagasló eredménnyel. 2016-ban a XIV. Nyíregyházi Országos Zongoraversenyen 2. helyezést ért el. Ugyanebben az évben a VII. Farkas Ferenc Zongoraversenyen I. helyezett lett. A 2017-ben megrendezett televíziós komolyzenei tehetségkutatón, a Virtuózokban a középdöntőig jutott. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus zongora szakos hallgatója. Az alapképzésen idén diplomázott. Mentorai Falvai Katalin és a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője, Balázs János. A Budapest Music Centerben Szokolay Sándor műveiről készített videófelvételekben működött közre. Játszott a bécsi Mozart-házban és a Budapesti Nemzeti Múzeumban is. A Dunakeszi Szimfonikus Zenekarral Mozart C-dúr zongoraversenyét (K.467), illetve Gershwin Kék rapszódiáját is eljátszhatta. 2021 novemberében, a Cziffra György emlékév keretein belül a londoni Covent Gardenben, a fertődi Esterházy kastélyban is szerepelt tanárával.
 
Pucsok Tünde 2002-ben született Nyíregyházán. Zenei tanulmányait 2008 szeptemberében kezdte szülővárosában, a Vikár Sándor Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. Tanára zongora szakon Körösparti Ágnes és Pólikné Smid Ildikó volt, szolfézst és zeneelméletet Hudivók Mariann Után tanult. Zeneiskolai tanulmányai alatt megyei és országos versenyeken első helyezett lett. A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnáziumban folytatta tanulmányait, ahol Taraszova Marianna volt a zongoratanára. A konzervatórium Kodály-díjban részesítette, tanulmányai idején hazai és külföldi versenyeken ért el helyezéseket. Jelenleg a Zeneakadémia növendéke, a harmadik évét fejezte be. Főtárgy tanárai Hargitai Imre és Gulyás István.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: Pucsok Tünde és Ungár Cecília
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online